Iznenađenje: FMP pobedio Megu

11.04.2021

12:56

0

Autor: D. B.

Tim iz Železnika bolji u dvorani Ranko Žeravica

Iznenađenje: FMP pobedio Megu
Copyright MN Press

Košarkaši FMP-a pobedili su na gostujućem terenu Megu i tako i matematički obezbedili da na kraju ligaškog dela ABA lige ne budu 13. u regionalnim takmičenju.

Tim iz Železnika slavio je u dvorani “Ranko Žeravica” rezultatom 84:76 (32:27, 16:11, 18:20, 18:18).

U redovima pobednika najefikasniji je bio Nenadić sa 19 poena, Lazarević je dodao 15, a Čović i Pecarski po 14. Kod Mege, za koju na ovom meču nije igrao Filip Petrušev, 21 poena je bilo delo Matkovića, Simonović je imao 14, dok su Tepić i golobradi Jović ubacili po deset.

Petrušev, Simanić i Milosavljević na meču Mega – FMP MN Press

Čestitam Megi na više nego sjajnoj sezoni. Ne znam koji su im bili ciljevi, ali mislim da su uspeli u svemu što su želeli i da promovišu igrače i da imaju “sigurnu luku” već posle prvog dela prvenstva. Bili smo u borbi za izbegavanje te neugodne 13. pozicije pre ovog meča. Mislim da smo to sada završili. Čestitam ovim mojim dobrim momcima, koji su sebe žrtvovali zbog povreda i izašli na teren – objasnio je trener FMP-a Vanja Guša.

Pročitajte još

Sa druge strane šef struke Mege Vlada Jovanović nije imao previše razloga za zadovoljstvo.

– U poslednje vremene igramo solidno interesantne utakmice, ali rezultatski ne dobre po nas. U prvoj četvrtini mi se nije dopao način na koji smo izašli na teren. Bili smo premekani u odbrani za igrače kakve ima FMP, koji u ovom delu sezone igraju jako raspoloženo. Opet u prelomnim trenucima je došao do izražaja naša najveća boljka – skok u napadu rivala. Čestitam FMP-u na pobedi, kolegi Guši koji je dolaskom okrenuo stvari u pravom smeru. Vidi se drugačija energija. Imamo još jednu utakmicu, pa 15 dana da se odmorimo i resetujemo i da pokažemo bolje igre – objasnio je posle utakmice Vlada Jovanović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike