Ivan Obradović: Milion puta u životu sam padao, nikad ovako ozbiljan prelom nisam doživeo

09.05.2021

12:03

0

Autor: partizan.rs

Levi bek Partizana uskoro se vraća u tim posle oporavka od povrede šake

FK Partizan

Ivan Obradović, levi bek Partizana, doživeo je prelom šake u meču koju su crno-beli igrali protiv ekipe Spartaka. Sa željom da se što pre oporavi i vrati na teren, Obradović nosi posebnu longetu i održava nivo fizičke spreme u teretani.

– Imao sam prelom pete metakarpalne kosti. Desilo se na utakmici sa Spartakom kada sam osetio bol, ali nisam bio svestan da je reč o ozbiljnoj povredi. Prošlo je dvanaest-trinaest dana od povrede i očekivao sam da ću se ranije naći na terenu, ali ću od ponedeljka verovatno krenuti sa trčanjem – priča Obradović.

Da li ste osetili tokom igre da je došlo do preloma?

– Neverovatno da mi se desio ovako ozbiljan prelom s obzirom na to da sam milion puta padao u životu. Desilo mi se u jednom od duela, pao sam i nisam se lepo dočekao na punu šaku. Moguće da sam imao neku minimalnu povredu ranije i da je to prouzrokovalo da se desi mnogo veći problem.

Nosite specijalnu longetu?

– To je neka ortoza longeta, sada čekam da uradim novu, čvršću, već od ponedeljka. Ova je napravljena davno, pao mi je otok, pa malo ima “lufta”. Pazim se, radim terapije i pratim sve što mi kažu u medicinskom delu.

Kako će izgledati treninzi kada se vratite u ekipu?

– Koliko znam, ovoj kosti je potrebno četiri do šest nedelja da zaraste prirodnim putem, tako da moram da budem oprezan i tada. Izlazim na teren sledeće nedelje, te se nadam, ako na snimcima bude sve dobro, da mogu da se pridružim ekipi. Nisam prvi fudbaler kome se ovo desilo, videli smo i velike zvezde koje igraju fudbal već posle tri-četiri nedelje. Dobar bandaž, da ne bih povredio nekog drugog, a zaštitio i sebe, tako da biće to dobro, samo strpljenja.

Pročitajte još

Kakve vežbe radite?

– Imam program gde radim malo “kardio” na biciklu. Održavam formu, koliko mogu, bez tegova. Radim vežebe za noge, stomak i leđa. Jedva čekam da se vratim!

Instalirajte našu IOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Povezane vesti