Igokea saznala rivale u Top 16 fazi Lige šampiona

02.02.2021

15:42 >> 15:45

0

Autor: M. R.

Klub iz Aleksandrovca će igrati sa Rigom, Burgosom i Tenerifima

Igokea saznala rivale u Top 16 fazi Lige šampiona
Copyright MN Press

Košarkaši Igokee evropsko putovanje nastavljaju u Top 16 fazi FIBA Lige šampiona. Danas je žrebom odlučeno da će u novoj grupi igrati sa prošlogodišnjim šampionom ovog takmičenja Burgosom, Tenerifima i Rigom.

Pročitajte još

Ekipa Tenerifa je prvi deo završila na prvom mestu grupe A sa skorom 4-2. Ove sezone odlično igraju i u ACB ligi, gde zauzimaju visoko treće mesto (17-4), iza Real Madrida i Barselone. Predvodi ih reprezentativac Gruzije Šermadini.

Burgos je bio prvi u grupi H sa skorom 5-1. Ta ekipa takođe veoma uspešno plovi jakom španskom ligom, na petom je mestu sa skorom 15-6. Njihova velika snaga je srpski košarkaš Dejan Kravić, a tu su i dva igrača koja su nekada nosila dresove večitih rivala Omar Kuk i Aleks Renfro.

Riga je prvu fazu završila kao druga u grupi E sa učinkom 4-2. U domaćem prvenstvu Letonije drži prvu poziciju sa skorom 14-2.

Klubovi će odigrati po šest utakmica, a na fajnal-ejt će se plasirati po dva najbolja tima iz sve četiri grupe. Završni turnir bi trebalo da se održi u prvoj nedelji maja, a domaćin će biti određen posle završetka Top 16 faze.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike