I Zvezda i Partizan odgovorni za sukobe, od toga su profitirali drugi - Terzić se nada saradnji

22.06.2021

12:48 >> 12:51

0

Prvi operativac Zvezde traži redovne sastanke i izbore na svim nivoima u FSS

I Zvezda i Partizan odgovorni za sukobe, od toga su profitirali drugi - Terzić se nada saradnji
Copyright MN Press

Crvena zvezda i Partizan imali su u ponedeljak radni sastanak posle koga su izneli niz zahteva. Među njima su i smanjivanje Superlige na 12 klubova i ukidanje takse od tri odsto na transfere.

Direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić otkrio je danas da su se klubovi dogovorili da se sastaju jednom mesečno, da bi se “rešavali probleme koji opterećuju klubove”.

– Svesni smo odgovornosti koju imamo kao dva najveća kluba u Srbiji i moramo preuzeti više odgovornosti za strateške teme koje ima srpski fudbal i koji se tiču i Zvezde i Partizana ali i svih drugih klubova Super lige – rekao je Terzić.

On je kazao da je prvi sastanak bio kvalitetan, ali je podvukao i da je vreme da se tenzije među klubovima smanjuju.

– Bilo je mnogo sukoba među nama u proteklom periodu i trebalo bi svi da prihvatimo sopstvenu krivicu za takve odnose. U tom nekom nerazumevanju i nesuglasicama između Zvezde i Partizana profitirali su ljudi koji su zauzeli značajne funkcije u dužem prethodnom periodu i odlučivali i o našim sudbinama. Nedopustivo je da Crvena zvezda i Partizan budu isključeni iz procesa odlučivanja o strateškim stvarima srpskog fudbala. Kao i da se odluke donose bez javne rasprave i da se ne čuje glas klubova – kazao je Terzić, a onda nastavio:

– Želimo od septembra izbore u FSS na svim nivoima, želimo da se Statut FSS vrati na period od 2016, da se razdvoje Super liga i Prva liga, da se svi klubovi Super lige vrate u IO zajednice Super lige, da se okupljamo jednom mesečno, da se uspostave kriterijumi za raspodelu novca od TV prava u skladu sa evropskom praksom, da FSS ne reketira klubove kroz naplatu tri odsto od transfera, što je nedopustivo, da administracija FSS ne troši naš novac bez naše kontrole i još mnogo drugih stvari. Nadamo se da je jučerašnji sastanak početak nekih novih odnosa za napredak i razvoj srpskog fudbala – rekao je Zvezdan Terzić.

Pročitajte i ovo:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike