Kakav šok: Hakimi i Lukaku su ništa, Inter mora da proda SVE da ne bi bankrotirao?!

07.08.2021

19:04 >> 19:50

0

Šok vesti stižu iz Italije

Kakav šok: Hakimi i Lukaku su ništa, Inter mora da proda SVE da ne bi bankrotirao?!
Copyright Simone Inzagi, Profimedia

Inter je u ogromnim problemima i prodaja dvojice važnih igrača to neće rešiti. Vest dana u prelaznom roku jeste da je Romelu Lukaku prodat Čelsiju za 115.000.000 evra.

On je drugi važan igrač iz redova šampiona Italije koji odlazi, posle Ašrafa Hakimija, koji je prodat Pari Sen Žermenu. Da ne pominjemo trenera Antonija Kontea, koji je otišao čim je klub završio sezonu.

Sada iz Italije stižu prilično šokantne i zabrinjavajuće vesti: Inter, naime, mora da proda SVE da bi ostao likvidan!

Klub je na ivici bankrota, a u želji da to spreči, moraće da proda sve za koje stignu ponude. Sledeći na redu bi trebalo da budu Lautaro Martinez, Nikolo Barela i Stefan de Fraj.

Korijere delo sport piše da menadžment Intera, odnosno poslovna grupa Suning inače prodaje igrače za koje stigne dovoljno dobra ponuda.

Ali, izgleda da je u pitanju nešto drugo.

Konte je po odlasku govorio da novca nema i da ne veruje u dalji projekat. Sada se oglasio i bivši predsednik Intera Ernesto Paolilo, koji je rekao da se klub očigledno predao.

– Suning mora da nađe kupca za klub. Prosto moramo da nastavimo dok čekamo kupca zaklub. Nadam se da ima zainteresovanih i da to neće biti problem za porodicu Džang. Prodali su prvo Hakimija, pa sad i Lukakua, to je očigledna predaja – rekao je on.

On je ocenio da je promena vlasništva jedini spas, ali je istakao da se nada da će ostati sportski direktor Bepe Marota.

– Nadam se da on neće odlaziti, jer je on jedini koji bi mogao da predloži novi početak nekom novom eventualnom vlasniku. Najbolje je da Suning ode.

Mnogo se pisalo o poslovanju Kineza u Interu i njihovom navodnom nerazumevanju shvatanja fudbala u Italiji.

Osim toga, pandemija je žestoko uzdrmala klub, koji je morao da smanjuje plate svima. Proletos je Suning objavio da će probati da pronađe nove investitore i pronađe 375 miliona evra za život kluba.

Nadamo se da neće doći do najgoreg…

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike