Gotovo je, sada znaju svi: Luis Hamilton je najbolji

15.11.2020

12:37

0

Autor: D. B.

Britanski vozač osvojio sedmu šampionsku titulu

Gotovo je, sada znaju svi: Luis Hamilton je najbolji
Copyright Tanjug/AP Photo/Kenan Asyali, Pool

On je čovek koji obara rekorde i piše istoriju. On je Luis Hamilton.

Britanac je pobedio na Velikoj nagradi Turske u Istanbulu i matematički je osvojio i sedmu šampionsku titulu u karijeri. Titulu kojom se izjednačio sa Mihaelom Šumeherom i titulu kojom je “cementirao” svoje mesto, ako to odavno nije uradio, u istoriji Formule 1.

U Istanbulu je startovao sa šeste pozicije, ali je mic po mic uspevao da prestigne rivale. Preuzeo je vođstvo u 37. krugu (trka je bila duga 58) i sigurnom vožnjom je stigo do desete pobede u sezoni. Činjenica da je njegov klupski kolega Vlateri Botas trku završio na 14. mestu i bez osvojenih bodova donela mu je nenadoknadivih 110 poena prednosti.

Pročitajte još: Ovo je kalendar Formule 1 za sledeću sezonu

Kada je reč o najuspešnijim vozačima Formule 1 u istoriji ovog takmičenja Hamilton i Šumaher su sada na po sedam, a prati ih legendarni Huan Manuel Fanđo (pet) i Alen Prost i Sebastijan Fetel sa po četiri.

Ostao sam bez reči. Naravno, moram da počnem tako što ću se zahvaliti svima u timu što su mi omogućili ovu šansu. Ponosan sam na sve. Znao sam da će današnja trka biti baš teška. Verovao sam da mogu da pobedim, proveravao sam sa timom šta se sve dešava na stazi. Mislim da sam napradovao što se tiče vožnje i taktike. Ako se sećate 2007. godine sam izgubio titulu zbog odlaska u boks. Sada nisam želeo ništa slično. Kada si klinac sanjaš da osvojiš titulu ili dve. Sve ovo mi je nestvarno. Imam osećaj kao da tek počinjem. Znam da sam u dobroj formi. Ova godina je jako teška za sve i samo se nadam da će sledeća biti lakša. Moramo još više da podržavamo sport i želim da u tome učestvujem. Tokom čitave godine nisam izlazio, nisam želeo da rizikujem bilo šta. Znao sam da ću se boriti za ovu titulu. Sada ću otići kući, otvoriću flašu vina i gledaću ponovo trku. Želim da proslavim ovu titulu sa porodicom i prijateljima. Želim da imam lepa sećanja – rekao je Hamilton posle za njega i Formulu 1 istorijskog dana.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike