Zvezdina "petarda" na gostovanju: Crveno-beli ubedljivi protiv Javora (VIDEO)

11.04.2021

14:51 >> 15:01

0

Laka pobeda u Ivanjici

Zvezdina "petarda" na gostovanju: Crveno-beli ubedljivi protiv Javora (VIDEO)
Copyright MN Press

Niz nepobedivosti je nastavljen! Ostvarili su fudbaleri Crvene zvezde ono što je trener Dejan Stanković želeo. Uspeli su da “potvrde” pobedu iz večitog derbija i da osvoje nova tri boda.

U Ivanjici su savladali Javor – 5:1 (1:1).

Ovim trijumfom su se na neki način revanširali ovom rivalu, pošto u prvom ovosezonskom susretu u Beogradu nisu uspeli da pobede uprkos velikom broju prilika.

Utakmica je počela idealno za domaći tim. U četvrtom minutu je Luković iznenadio Borjana i lopta koju je poslao sa boka je završila u golu crveno-belih. Prednost nisu dugo zadržali. Četiri minuta kasnije je Katai izveo slobodan udarac sa oko 20 metara i na majstorski način je matiroa mladog golmana Velimirovića.

Ređali su se pokušaji na obe strane, Javor je tražio penal posle pada Ilića u kaznenom prostoru, probali su Kanga i Krstović na drugoj strani. A, onda se dogodio novi gol Kataija. Ben je poslao pas ka Ivaniću, Velimirović je odbranio, lopta se vratila do Bena koji je odložio do Kataija, lopta je na putu ka golu pogodila jednog od igrača domaćeg tima, prevarila golmana i završila u mreži.

Sreća je u završnici prvog dela bila uz Borjana kada je Jevtić pogodio stativu. Ben je zatim loše šutirao glavom, pa je Zvezda na pauzu otišla sa vođstvom.

Javor je nešto agresivnije započeo drugo poluvreme, bili su bolji na startu, išli su po izjednačenje, ali nisu uspeli opasnije da priprete. U tim momentima je i sudija Lukić dobio udarac loptom u glavu i zbog krvavog nosa je došlo do malog prekida.

Potom je Zvezda pokazala zbog čega su prekidi njihovo najjače oružje. Kanga je izveo slobodan udarac, Milunović je bio najviši u skoku i zatresao je mrežu (3:1)..

Došlo je do koškanja između Borjana i Ruševića, dobili su po žuti karton, a nedugo posle toga je Ben stavio tačku na meč. Posle dodavanja Ivanića se odlično snašao u petercu i poslao loptu u gol (4:1).

Konačan rezultat postavio je Falko u 82. minutu posle centaršuta Rodića (5:1). Bilo je još par dobrih prilika, najbolju je imao Pankov, ali iz neposredne blizine nije uspeo bolje da šutira.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike