Savršeni Partizan, fantastični Rikardo obeležio utakmicu i kolo, crno-beli sa svim pobedama idu na pauzu!

29.08.2021

21:00 >> 21:02

0

Sjajna partija crno-belih

Savršeni Partizan, fantastični Rikardo obeležio utakmicu i kolo, crno-beli sa svim pobedama idu na pauzu!
Copyright Rikardo Gomeš, MN Press

Fudbaleri Partizana ostvarili su i šestu pobedu u Superligi!

U Beogradu je pobeđen niški Radnički sa 4:0 (2:0).

Golove za crno-bele postigli su Rikardo u 37. i 43, Natho 63 i Jović u 70. minutu.

Partizan nastavlja da pakuje rivalima u Superligi po četiri gola, a traje i Rikardova pokazna vežba.

Nema laži, nema prevare, zaklanjanja iza zabašurenih statističkih podataka. Sa 11 golova na 12 utakmica napadač sa Zelenortskih ostrva zauvek je povukao liniju koja razgraničava pravo pojačanje od onog koje to nije.

Rikardo sve to u srpskom prvenstvu lako radi. On je gladan golova, ponekad sebičan, ali minuli rad mu daje kredit kod navijača i dozvolu od Aleksandra Stanojevića da ne menja previše stil igre.

Večeras mu je mnogo pomogao desni bek Marko Živković sa dve asistencije. Prva je došla u 37.minutu, pa je posle njegovog udarca glavom sudiji Milanu Mitiću bila neophodna pomoć kolega iz VAR sobe da bi se videlo u kom je trenutku intervenisao Damir Kahriman.

Već u sledećem napadu, nakon što je VAR pet minuta merio dok nije ustanovljeno vođstvo 1:0, ponovo je Živković sa istog mesta tražio svog špica i pronašao ga opet spremnog.

Lopta se od Kahrimana odbila i zatresla gornji deo mreže, tek da ne bude dileme zbog koje bi VAR potrošio novih pet minuta – 2:0.

Ispunjena kvota od dva gola podigla je glavu Rikardu prema saigračima. U 63. minutu, ko bi drugi nego Živković, “spojio” je Rikarda sa golom.

Kada se očekivao udarac za prvi het-trik u sezoni, on se odlučio za asistenciju do Natha, tako da Izraelcu nije bilo teško da sa peterca gađa potpuno nebranjenu mrežu.

Sve što je bilo vredno u igri Partizana išlo je preko Rikarda dok u 75. minutu umesto njega nije ušao Nikola Štulić. Ispisao se jednim udarcem u Kahrimana, iako je Jović na drugoj stativi čekao to dodavanje.

Iskupio se već u sledećem pokušaju, jer je petom ostavio Joviću brisan prostor za udarac i konačnih 4:0 što se njegovog nastupa tiče. Dva gola i dve asistencije, teško da je Stanojević mogao više da dobije od svog centarfora.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Blog uživo:

Kraj utakmice, 4:0

86. minut: Partizan ubedljivo vodi, ali mogao je još ubedljivije. Propustio je još neke šanse.

76. minut: Ulaze Štulić i Smiljanić, izlaze Gomeš i Šćekić.

70. minut: Pogađa i Jović! Raspala se igra Radničkog, tako da je “visio” novi gol u mreži Nišlija. Rikardo beleži još jednu asistenciju – dva gola i dve asistencije.

65. minut: Stvarno je neverovatno kako Partizan nije primio gol. Šćekić je izgubio loptu na nekih 18 metara, Mićibući je oteo, prošao golmana Stevanovića, ali Saničanin dva puta uspeva da blokira!

64. minut: Natho postiže gol, Partizan vodi 3:0! Fenomenalna akcija crno-belih!  Opet je Živković pokrenuo sve. Dao je loptu kao Rikardu, on je mogao da postigne het-trik, ali je on bio nesebičan i dodao Nathu za laku realizaciju. Četvrti gol Izraelca.

60. minut: Malo nepovezana igra na stadionu Partizana. Jović je probao sa distance, ali Kahriman je to lako odbranio.

57. minut: Dvostruka izmena u taboru Partizana. Menja krila Aleksandar Stanojević. Umesto Terzića i Holandera u igri su Marković i mladi Jović.

47. minut: Probao je Nikola Vujadinović da nastavi meč za Radnički, ali nije izdržao. Menja ga Nikola Stevanović.

46. minut: Počelo je drugo poluvreme.

Pogledajte fotografije sa meča:

Zanimljiva statistika. Partizan je imao manji posed, dao je dva gola i imao 11 šuteva, dok Radnički nije uputio udarac u okvir.

Printscreen/TV Arena sport

Vrlo dobra utakmica, koju je do sada obeležio Rikardo golovima u 36. i 43. minutu. Iako je zvanično sedam minuta razlike, golovi su dati u dva minuta igre, pošto se posle prvog pet minuta čekao VAR. Radnički je ostavio vrlo dobar utisak, ali nije imao pravih šansi.

Kraj prvog poluvremena, 2:0

43. minut: Sada nije bilo dileme! Živković je centrirao, opet je Rikardo glavom postigao gol. Ovog puta je zatresao mrežu, to mu je već osmi gol u Superligi!

Definitivno je gol! Trajao je prekid dobrih pet minuta. Ovo je ta situacija:

Printscreen/TV Arena sport

36. minut: Rikardo Gomeš je doveo Partizan u vođstvo! VAR proverava situaciju! Kahriman je izbio loptu. Delovalo je da je prešla liniju, ali se čeka odluka iz VAR sobe. Napeto je na stadionu…

31. minut: Jojić ponovo! Sad je šutirao sa 25 metara, ali pored gola.

28. minut: Najbolja prilika za Partizan! Natho je lepo dodao do Jojića, ali on pogađa stativu!

27. minut: Škrbić je bio u odličnoj poziciji za Radnički, ali je Saničanin izblokirao njegov udarac u šesnaestercu. Oslobodio se Radnički, dobro kontroliše igru. Ravnopravna utakmica do sada.

24. minut: Opet je Rikardo bio u dobroj prilici, ali nije lepo šutirao. Lopta je otišla pored gola.

23. minut: Mićibući je šutirao, ali preambiciozno, sa oko 30 metara. Stevanović je lako uhvatio loptu.

20. minut: Radnički neće igrati samo bunker, pokušava da igra na posed i pravi sebi prostora.

15. minut: Lepa prilika za Partizan! Rikardo je prebacio loptu na levu nogu i šutirao je sa oko 15 metara. Lep “lažnjak”, ali neprecizan: pored gola.

13. minut: Sad je i Marko Živković ostao da leži na zemlji! Neverovatno šta se desilo sve za odbranu Partizana u početku meča. Radnički je dobro izolovao Rikarda.

9. minut: Sad je i drugi štoper Partizana morao da traži pomoć lekara. Siniša Saničanin je dobio udarac Mićibućija i ostalo je da leži na zemlji.

7. minut: Igor Vujačić je istegao preponu prilikom jedne intervencije, žali se na povredu.

5. minut: Partizan je vrlo agresivan na početku meča. Kombinuje i osvaja prostor.

1. minut: Počela je utakmica. Partzan prvi napada.

Nema mnogo ljudi na stadionu, hladno je i pada kiša. Ipak, tu je doskorašnji kapiten Vladimir Stojković, koji je iskoristio pauzu u prvenstvu Saudijske Arabije da dođe i podrži svoje drugove:

Ovo su sastavi:

Partizan: Stevanović, Živković, Saničanin, Vujačić, Urošević – Šćekić, Jojić – Terzić, Natho, Holender – Rikardo

Radnički: Kahriman – Bjeličić, Micibući, Škrbić, Duronjić, Vujadinović, Pejović, Mitreović, Arsić, Todorovski, Aksentijević.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike