KRAJ: Bajern i Atalanta siloviti, Siti preokrenuo, "minimalac" Liverpula, Olimpijakos u nadoknadi

21.10.2020

18:51 >> 22:23

0

Autor: J. T.

Odigrane preostale utakmice 1. kola Lige šampiona

KRAJ: Bajern i Atalanta siloviti, Siti preokrenuo, "minimalac" Liverpula, Olimpijakos u nadoknadi
Copyright Tanjug/AP/Matthias Sćrader,Pool

U utorak smo dočekali povratak Lige šampiona i već prve večeri svedočili iznenađenjima, a nastavljeno je u istom ritmu u uvodnim utakmicama drugog dana 1. kola, pošto je Šahtjor u Madridu šokirao Real, dok je Lokomotiva Marka Nikolića osvojila bod u Salcburgu.

U mečevima igranim od 21.00 videli smo “četvorke” Bajerna i Atalante, preokret Mančester sitija, “minimalac” Liverpula u Amsterdamu, pobedu Olimpijakosa u nadoknadi i spas Intera od poraza…

Od srpskih fudbalera u startnim postavama bili su kapiten Ajaksa Dušan Tadić, bek Intera Aleksandar Kolarov i krilni napadač Olimpijakosa Lazar Ranđelović (igrao do 78. minuta). Nemanja Radonjić je zaigrao za Olimpik od 76, dok su na klupi presedeli Marko Grujić (Porto) i Filip Stanković (Inter).

22.56 – KRAJ

Evo svih rezultata: Ajaks – Liverpul 0:1 (0:1), Bajern Minhen – Atletiko Madrid 4:0 (2:0), Inter – Borusija Menhengladbah 2:2 (0:0), Mančester siti – Porto 3:1 (1:1), Midtjiland – Atalanta 0:4 (0:3), Olimpijakos – Olimpik Marsej 1:0 (0:0).

22.55 – KOLAROV POSLEDNJI ZAPRETIO

Umalo da kapiten srpske reprezentacije donese pobedu svom timu duboko u nadoknadi, ali je iz slobodnog udarca pogodio samo spoljni deo mreže.

22.50 – LUKAKU SPAŠAVA INTER

Korner u 90. minutu ispostavio se kao spasonosan za Inter. Ponovo je strelac bio Romelu Lukaku, tako da će Borusija iz Milana sa jednim, a ne sva tri boda.

22.46 – OLIMPIJAKOS U NADOKNADI

Koka u prvom minutu nadoknade donosi prednost, verovatno i pobedu Olimpijakosu protiv Olimpik Marseja. Asistencija se piše Matjeu Valbueni, bivšem igraču Olimpika.

22.44 – ATALANTA PRATI BAJERN

Prelepim udarcem sa ivice kaznenog u sam ugao, na svom debiju, Antonij Mirančuk donosi 4:0 Atalanti protiv Midtjilanda u Danskoj.

22.42 – PREOKRET U MILANU

Izgleda da je onaj podatak o broju šuteva razljutio fudbalere Borusije Menhengladbah. U drugom poluvremenu postigli su dva gola i sada vode protiv Intera 2:1. Jonas Hofman je u 85. minutu iz kontranapada doneo prokret gostima.

22.41 – RADONJIĆ KAO ŠPIC

Zanimljivu poziciju ima bivši fudbaler Crvene zvezd. Iako mu je primarno mesto levog krila, Nemanja Radonjić u finišu duela sa Olimpijakosom igra klasičnog špica.

22.34 – TORES STRELAC ZA SITI

“Građani” stavljaju tačku na duel sa Portom. Feran Tores je u 72. minutu rešio pitanje pobednika – 3:1 posle 0:1.

22.29 – ŠAMPION BEZ MILOSTI

Igrači Bajerna ne staju. Ne dešava se često da Atletiko primi više od jednog-dva gola, ali u 72. minutu utakmice u Minhenu primio je i četvrti. Ponovo je pogodio Kingsli Koman, posle lepih driblinga.

22.26 – GOL IZ SLOBODNJAKA

Mančester siti stiže do preokreta protiv Porta. Ilkaj Gundogan je sjajno izveo slobodan udarac u 65. minutu, pa sada “građani” vode 2:1.

22.24 – BAJERN SILOVIT

Bavarci stižu do 3:0 protiv Atletiko Madrida. Strelac je Korentin Toliso sjajnim udarcem sa ivice kaznenog.

Prethodno je u 47. minutu VAR poništio gol Atletiku zbog ofsajda Žoaa Feliksa.

22:21 – ŠOK U MILANU

Preneli smo pre nekoliko minuta onaj podatak sa duela Inter – Borusija Menhengladbah, ali brzo su Nemci to obesmislili. Pogotkom Remija Bensebainija iz penala koji je skrivio Vidal, doneo je Borusiji izjednačenje u 63. minutu.

22.18 – DUŠAN TADIĆ

U nedostatku golova, evo jedne fotografije našeg reprezentivca i kapitena Ajaksa.

Tanjug/AP Photo/Peter Dejong

22.09 – GOL I U ATINI, ALI PONIŠTEN

Olimpijakos je stigao do pogotka u 52. minutu preko Jorgosa Masurasa, ali ga je VAR poništio. Nije bilo baš jasno zbog čega, ali je kasnije stiglo objašnjenje da je reč o ofsajdu.

22.07 – PRVI GOL U DRUGOM

Inter kruniše inicijativu u 49. minutu, a strelac je Romelu Lukaku posle gužve pred golom Borusije Menhengladbah.

22.03 – ZANIMLJIVO

Inter je navodno jedini klub još od Bajern Minhena protiv Crvene zvezde 1991, koji rivalu – Borusiji Menhengladbah – nije dozvolio nijedan šut u prvom poluvremenu.

21.58 – ŠTA BI OVO?

Jedan komičan detalj sa duela Ajaks – Liverpul, kada je došlo do nesporazuma Gomeza i Adrijana:

21.48 – PAUZA

Poluvreme je na svim terenima.

21.43 – BAJERN DUPLIRA

Leon Gorecka donosi 2:0 Bajernu protiv Atletiko Madrida. Lopta je zakačila jednog od defanzivaca gostiju, promenila putanju i prevarila Jana Oblaka.

21.43 – ATALANTA VEĆ POBEDILA?

Kao što smo već pomenuli, mnogo je bolja Atalanta od Midtjilanda, a to potvrđuje i treći gol gostiju iz Bergama u prvom poluvremenu. Ovaj put pogodio je Lukas Murijel u 42. minutu.

21.38 – POVEO I LIVERPUL

U jednom od derbija prvog gola Liverpul stiže do prednosti u Amsterdamu. Nikolas Taljafiko očajno je reagovao na šut Manea i savladao svog golmana.

21.35 – RAKETA GOMEZA

Atalanta je duplirala prednost u 35. minutu sjajnim udarcem pod prečku sa 17-18 metara Alehandra Gomeza. Mnogo su bolji igrači italijanskog kluba od danskog rivala…

21.29 – POVEO I BAJERN

Šampion Evrope preko Kingslija Komana u 28. minutu stiže do vođstva protiv Atletiko Madrida. Zaboravili su ga gostujući igrači na levoj strani, a odlično uočio Džošua Kimih.

21.25 – ATALANTA VODI

Duvan Zapata posle odlično spuštene lopte Romera glavom nije imao težak zadatak da savlada golmana Midtjilanda.

21.21 – SITI IZJEDNAČIO

Stigli su izabranici Pepa Gvardiole brzo do izjednačenja posle vođstva Porta. Strelac je Serhio Aguero iz penala koji je skrivio Pepe.

21.14 – GOOOL!

Porto vodi u Mančesteru protiv Sitija! Luis Diaz je solo-prodorom i lepim udarcem na najbolji način završio kontru svog tima.

Tanjug/AP/Martin Rickett/Pool

21.12 – MIRAN POČETAK

Nema golova ni na jednom stadionu u prvih 10 minuta

21.07 – ITALIJANI PRVI PRETE

Prve šanse u večerašnjim utakmicama imali su Inter i Atalanta, ali nisu bili precizni njihovi napadači.

21.00 – POČELO JE!

20.50 – PAROVI

Grupa A: Salcburg – Lokomotiva 2:2, Bajern – Atletiko
Grupa B: Real – Šahtjor 2:3, Inter – Borusija (M)
Grupa C: Siti – Porto, Olimpijakos – Olimpik
Grupa D: Ajaks – Liverpul, Midtjiland – Atalanta

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike