UEFA bez milosti: Izbacuje superligaške timove iz Lige šampiona, PSŽ postaje novi šampion!?

19.04.2021

17:46 >> 17:48

0

Autor: N. St.

Rat se nastavlja

UEFA bez milosti: Izbacuje superligaške timove iz Lige šampiona, PSŽ postaje novi šampion!?
Copyright Profimedia

Razmena udaraca kao u boksu, samo što niko od njih ne planira da ostane u nokautu. Nije u pitanju neki od legendarnih boks mečeva, već dešavanja u svetu fudbala, koja se rešavaju van travnate površine.

Odluka 12 klubova da stvori Superligu i da napravi svoje takmičenje je izazvala bes kod svih, posebno kod članova UEFA i FIFA. Aleksandar Čeferin je već dao oštru izjavu u svemu tome i najavio da će igračima koji budu bili deo tog takmičenja biti zabranjeno da igraju za reprezentacije.

Međutim, to je samo početak oštrih sankcija. Nove je najavio jedan od članova borda UEFA, ujedno i predsednik FS Danske Jesper Moler.

Očekujem da Čelsi, Real i Mančester siti budu izbačeni iz ovogodišnje Lige šampiona, očekujem da će se to dogoditi već u petak – rekao je Moler.

To bi značilo da će Pari Sen Žermen direktno postati novi prvak Evrope, osim ako se ne napravi presedan i ako kartu za polufinale ne dobiju timovi koji su ispali u četvrtfinalu, a to su Porto, Bajern Minhen i Dortmund, četvrti klub je Liverpul, ali su i oni deo Superlige.

Naravno, sve ovo treba uzeti sa dozom rezerve dok se ne objavi zvanična odluka, ali kako stvari trenutno stoje UEFA želi od starta da pošalje jasnu poruku svima sa drakonskim kaznama.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike