U Zvezdi se uzdaju u Falćinelija

24.11.2020

15:04 >> 18:18

0

Autor: J. T.

Crveno-beli desetkovani putuju u Belgiju, ali veruju u pozitivan ishod

U Zvezdi se uzdaju u Falćinelija
Copyright MN Press

S dve vezane pobede posle uvodnog poraza od Hofenhajma, fudbaleri Crvene zvezde pokazali su da mogu do šesnaestine finala Lige Evrope. Dueli protiv Slovan Libereca i Genta nagovestili su “evropsko proleće”, a ako u četvrtak u Belgiji ostanu neporaženi, taj cilj biće veoma blizu ostvarenja.

Veliki problem Dejanu Stankoviću stvaraju povrede, pa će ekipa na put, po rečima generalnog direktora Zvezdana Terzića, ići desetkovana – bez Kataija, Gobeljića, Kange, Gavrića, Rodića (oporavlja se od korone) i Sanoga (suspenzija zbog žutih kartona), ali i pored toga optimizam ne napušta crveno-bele.

Pokazali su u Beogradu da mogu da izađu na kraj sa igračima Genta, koji će biti bez najboljeg strelca, Romana Jaremčuka, zbog korone, a velike nade na “Marakani” polažu u Dijega Falćinelija.

Italijan, koji je ove sezone dao osam golova u 14 nastupa za Crvenu zvezdu, u prvom susretu sa Belgijancima najviše je pretrčao od igrača u crveno-belom dresu i time otvarao prostor saigračima u napadu i pomagao u defanzivnim zadacima.

– Budući da šef stručnog štaba Dejan Stanković zbog povreda neće moći da računa na sve igrače za ovaj duel i da naš tim odlazi na megdan Gentu u izvesnoj meri desetkovan, napadač crveno-belih imaće dosta odgovoran zadatak i biće u prilici da ponovi odličnu partiju od pre nekoliko nedelja – navodi se na Zvezdinom sajtu, uz podatak da je Falćineli tokom beogradskog duela sa belgijskim rivalom pretrčao 11.376 metara.

Videćemo ko će mu biti podrška u četvrtak sa krila i ko će imati zadatak da ga proigrava, ali sigurno se u startnoj postavi – što se tiče veznog reda – očekuju Mirko Ivanić, El Fardu Ben, Veljko Nikolić, Njegoš Petrović i videćemo da li Aleksa Vukanović ili Srđan Spiridonović. Šansu bi čak zbog svoje igre glavom mogao da dobije i Milan Pavkov, mada je veća verovatnoća da će on biti među rezervama, a po potrebi ući u igru.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike