U susret derbiju: Ovo neće biti prvi pred praznim tribinama (foto+video)

14.10.2020

18:05 >> 22:10

0

Autor: Jovan Terzić

Zvezda i Partzian bez publike igrali su i 2008, ali tada zbog kazne crveno-belima

U susret derbiju: Ovo neće biti prvi pred praznim tribinama (foto+video)
Copyright MN Press

Predstojeći 163. “večiti derbi” između Crvene zvezde i Partizana biće odigran u nedelju od 18 časova na stadionu u Humskoj, nažalost, bez publike.

Razlog je dobro poznat – sprečavanje širenja virusa korona, ali to neće biti prvi put da su tribine u najvećoj utakmici srpskog fudbala prazne.

Isto se dogodilo 1. marta 2008. na stadionu Crvene zvezde, s tim da je tada domaćin bio kažnjen igranjem tri utakmice na svom stadionu bez publike zbog nereda tokom duela sa Hajdukom iz Kule, kada je na severnoj tribini pretučen policajac u civilu Nebojša Trajković.

Zvezda je tu utakmicu dobila 4:1, iako je Partizan postigao prvi gol. 

Već u 3. minutu 132. “večitog derbija” gosti su poveli pogotkom Đorđa Lazića iz snažnog udarca sa ivice kaznenog posle kratko izbačene lopte na centaršut iz kornera.

Nedugo zatim, crno-beli su mogli do 2:0, ali je Maletić bespotrebno u kontranapadu dodao do Moreire koji se nalazio u ofsajdu. A, Zvezda je to kaznila.

Sjajnim udarcem pod prečku iz “slobodnjaka”, Dejan Milovanović doneo je izjednačenje u 19. minutu, da bi preokret usledio već do odlaska na odmor, pošto je Segundo Kastiljo pogodio u 37. minutu.

Snažni Ekvadorac šutirao je pod prečku sa 12 metara posle loše reakcije Partizanovih igrača na centaršut Ognjena Koromana iz kornera.

Isti igrač postigao je i treći gol za crveno-bele. Bilo je to u 56. minutu, opet posle ubačene lopte iz prekida – ovaj put faula – i opet smušene reakcije gostujućih igrača. Snažno je šutirao Kastiljo po zemlji sa 14-15 metara i još jednom matirao Darka Božovića,

Konačnih 4:1 postavio je Nenad Milijaš, sadašnji član stručnog štaba Crvene zvezde u ulozi pomoćnika Dejana Stankovića. kada je realizovao penal u 68. minutu, koji je skrivio Nenad Đorđević nad Nenadom Jestrovićem.

Utakmicu je obeležio i crveni karton Nemanji Rniću, koji mu je sudija Boško Jovanetić pokazao u 72. minutu zbog oštrog starta na Dušana Bastu.

Bila je to jedna od najubedljivijih pobeda crveno-belih nad najvećim rivalom, ostvarena po pljusku i jakom vetru. Videćemo šta nas čeka u nedelju na stadionu u Humskoj, kada će tribine, nažalost, ponovo biti prazne…

132. “večiti derbi
Crvena zvezda – Partizan 4:1 (2:1)
/Milovanović 19, Kastiljo 37, 56, Milijaš 68p – Lazić 3/

ZVEZDA: Ranđelović, Basta, Tutorić, Gaj, Bronovicki, Kastiljo, Koroman, Milijaš, Milovanović (83. Trajković), Rašković (76. Burzanović), Jestrović (88. Tričkovski).
Trener: Aleksandar Janković.
PARTIZAN: Božović, Obradović (45. Lakić), Rnić, Đorđević, Vještica, Ednilson, Moreira, Maletić (70. Jovanović), Lazić, Jovetić (70. Lazetić), Dijara.
Trener: Slaviša Jokanović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike