Stanojević pred dolazak "hita prvenstva": Nadam se da će nam dva gola biti dovoljna

20.11.2020

13:53 >> 14:00

0

Autor: J. T.

Crno-beli u subotu dočekuju Novosađane

Stanojević pred dolazak "hita prvenstva": Nadam se da će nam dva gola biti dovoljna
Copyright MN Press

U subotu od 16 časova na stadionu u Humskoj sastaju se trećeplasirani i četvrtoplasirani tim Superlige Srbije – Partizan i Proleter (prenos na TV Arena Sport).

Gosti iz Novog Sada beleže odlične rezultate, što potvršuje i visok plasman na tabeli, a trener crno-belih Aleksandar Stanojević ocenio je ekipu Branka Žigića kao “hit” dosadašnjeg toka sezone.

-To je ekipa koja je samo tri boda iza nas, hit ovog dela prvenstva. Biće sigurno neizvesna utakmica, ali igramo kod kuće i nadam se pozitivnom rezultatu – istakao je Stanojević u uvodu konferencije za medije pred pomenutu utakmicu.

-Proleter igra čvrsto, izuzetno je organizovan. Moraćemo mnogo da se krećemo u fazi napada i imamo brzu cirkulaciju lopte – dodao je.

Novosađani su poslednji put prmili više od dva gola još u avgustu, kada ih je Radnički u Nišu savladao 3:0. Upitan je Stanojević hoće li dva pogotka biti dovoljna za tri boda.

O NEUSPEHU “ORLOVA” PROTIV ŠKOTSKE

Srbija nije uspela da se plasira na Evropsko prvenstvo, pošto je u Beogradu penalima poražena od Škotske.

-Svima je teško pao ovaj poraz, pogotovo za struku i igrače jer nam svima znači afirmacija srpskog fudbala – istakao je Stanojević, a odgovorio i na pitanje da li bi on kao trener kluba nekada branio svom igraču da igra za nacionalni tim.
-Ja sam pokazao da mi je čast da neko igra za reprezentaciju, ali ako je povređen treba ga sačuvati. Uvek će imati moju podršku, ali zdravlje igrača je ipak najvažnije.

-Ako damo dva gola nadam se da je to dovoljno za pobedu. Disciplinovani su, teško je igrati protiv njih. Videćemo, biće nam potrebno dosta strpljenja svih 90 minuta. 

Govorio je Partizanov trener i o igračkom kadru. Suma i Jojić su se vratili treninzima, Bajbek i Marković takođe, a od danas i reprezentativci.

-Danas tek dolaze Holender, Natho i nadam se Banjak. Sačekaćemo trening i videćemo ko je u kakvom stanju. Suma i Jojić su u konkurenciji, Bajbek još nije, ali počeo je lagano da trenira. Asano je imao malu povredu u utakmici, pa ćemo videti u kakvom je stanju. Lazar nije još potpuno spreman, jer je imao koronu – rekao je Stanojević i ispričao šta su crno-beli radili na treninzima tokom pauze.

-Najviše smo radili na podizanju fizičke sposobnosti igrača. Probali smo dosta igrača iz omladinske škole, da vidimo šta možemo da očekujemo od njih i neke ćemo sigurno probati u narednom periodu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike