Stanković sa suzama u očima posle derbija: Sa ovim momcima mogu gde hoćete, oni su duša i zlato Crvene zvezde

07.04.2021

18:31 >> 19:54

0

Autor: Adam Štulić

Strateg srpskog prvaka veoma emotivan posle prve trenerske pobede protiv Partizana

Stanković sa suzama u očima posle derbija: Sa ovim momcima mogu gde hoćete, oni su duša i zlato Crvene zvezde
Copyright Printscren/Arena sport

Kao igrač je osetio slast pobede u večitom derbiju, a u sredu uveče je to uradio i kao trener. Dejan Stanković je na stadionu “Rajko Mitić” predvodio Crvenu zvezde do trijumfa u 164. okršaju s Partizanom, posle kojeg je veoma emotivno stao pred kamere TV “Arena sport”

– Godinu dana jakog rada, odricanja, žrtvovanja, ovi momci su ovo zaslužili. Juče sam rekao da je meni srce puno kada ih vidim kao grupu. Prvo poluvreme je bilo loše, znamo zbog čega, kao što i drugo znamo zašto je bilo dobro. Ne bežimo od odgovornosti – rekao je sa suzama u očima mladi strateg i nastavio:

– Sve je to nebitno, bitni su ovi momci. Oni su duša Crvene zvezde, njeno zlato i zahvaljujem im se na ovih godinu dana lojalnosti prema meni, dresu koji nose, navijačima. Hvala klubu, Terziću, Mrkeli, Džajiću, Mijailoviću na podršci i kada nije bilo dobro. Njihova podrška, vođenje, saveti, porastao sam kao trener. Drago mi je što sam dobio ovaj derbi, jer je uvek bio neki zarez, ali to je samo jedna karika u procesu i lancu koji čeka ove momke. S njima mogu gde god hoćete.

Crveno-beli su osam kola pre kraja šampionata pobegli večitom rivalu na 12 bodova prednosti.

– Nije stavljena tačka, posle ovoga treba da se overi brejk. Idemo u Ivanjicu, dok ne bude matematički gotovo… Sigurno je i plus devet bilo ogromno, sada je plus 12. Ja sam realista, ali ne želim da spustimo gard i da se brukamo, mi smo Zvezda. Žao mi je što “Marakana” nije bila puna, zapali smo u pogrešno vreme, ali lepo. Nadam se da će sve ovo proći i da će nas pun stadion dočekati u kvalifikacijama za Ligu šampiona ako osvojimo titulu – kazao je Dejan Stanković.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike