Sevilji aplauz, namučili su evropskog kralja: Martinez doneo Bajernu Superkup

24.09.2020

21:44 >> 22:03

0

Meč u Budimpešti odlučen u produžecima, golom iskusnog Španca u 104. minutu

Sevilji aplauz, namučili su evropskog kralja: Martinez doneo Bajernu Superkup
Copyright Tanjug/AP/Attila Kisbenedek/

Fudbaleri minhenskog Bajerna osvojili su još jedan vredan trofej! U duelu za pehar Superkupa Evrope, aktuelni vladar kontinenta savladao je pobednika Lige Evrope, ekipu Sevilje, rezultatom 2:1 (1:1), posle 120 minuta igre pred 15.000 gledalaca na “Puškaš areni” u Budimpešti.

Španci su uspeli da povedu već u 14. minutu golom iz penala Okamposa. Svemu je prethodila akcija Rakitića, koga su još “uspavani” Nemci pustili da im se prikrade iz leđa i da De Jongovu povratnu loptu glavom povede grudima ka golu Nojera. Usledio je start Alabe za šta je od sudije Entonija Tejlora dobio žuti karton uz penal.

Tanjug/AP/Laszlo Szirtes/

Od tog trenutka, pa do kraja meča za sve su se pitali Bavarci. Ređale su se prilike, ali je samo Gorecka uspeo da realizuje jednu i to u 34. minutu, vrednu šanse da se pehar osvoji u produžecima. A u dodatnom vremenu dileme nije bilo. Iskusni Havi Martinez, koji je najavio odlazak iz Minhena, zatrasoa je mrežu u 104. minutu, pa su na pobedničko postoje zasluženo zagazili igrači Bajerna.

Srpski fudbal je u Nemanji Gudelju imao svog predstavnika na ovom spektaklu odigranom po prvi put pred gledaocima posle izbijanja pandemije na kontinentu. Vezni igrač izašao je na teren u 73. minutu umesto Susa i svoj zadatak izvršio je bez greške.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike