Senzacija u prvenstvu Hrvatske: Šibenik slavio na Maksimiru, Dinamo tone

30.01.2021

18:50 >> 18:38

0

Osijek i modri izjednačeni u nastavku prvenstva

Senzacija u prvenstvu Hrvatske: Šibenik slavio na Maksimiru, Dinamo tone
Copyright Printscreen/Arena Sport TV

Dinamo i Osijek nastavljaju trku u dvoje za titulu prvaka Hrvatske. Otpočetka su dve ekipe izjednačene, ali su se sada okolnosti drastično izmenili u korist slavonskog kluba. Dinamo je preredio jedno od najneprijatnijih izenađenja svojim navijačima u poslednjih nekoliko godina, dozvolivši da ga na Maksimiru savlada ekipa Šibenika rezultatom 1:2 (1:1).

Prvi su u vođstvo došli gosti preko “hajdukovca” na pozajmici Emira Sahitija u 13. minutu. Izjednačenje se nije dugo čekalo, ali baš posle tog gola u 22. minutu izgledalo je da će “modri” u nastavku pregaziti tim iz Dalmacije. Dogodilo se, međutim, sve suprotno od očekivanog.

Šibenčani su se brzo kosnolidovali, sačuvali remi do kraja poluvremena, da bi u nastavku iz svakog napada i uspešne defanzivne akcije izlazili sa većim samopouzdanjem. Konačno, Sahiti je u 65. minutu povukao kontru, iz koje je nesebično izašao kao asistent za strelca pobednosnog gola Denija Jurića.

Pročitajte još

Osijek i Dinamo sada imaju isti broj bodova 39 posle 18. kola.  Na početku drugog dela sezone Zagrepčani su imali dve utakmice manje, ali su posle poraza od Rijeke i sada od Šibenika izgubili potencijalnih šest bodova prednosti.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike