Sautempton ne odustaje, hoće ponovo u Evropu

07.12.2020

22:02

0

Autor: J. T.

Sveci slavili u gostima

Sautempton ne odustaje, hoće ponovo u Evropu
Copyright Profimedia

Sautempton je od svog osnivanja davne 1885. godine sakupio tek 43 nastupa na međunarodnoj sceni, bez zapaženog učinka, pa se svaki izlazak u Evropu u klubu sa juga Engleske i te kako slavi.

Poslednji put podvig je napravljen 2016, kada je ekipa igrala u grupi Lige Evrope, a navijači “svetaca” trenutno imaju mnogo razloga da puste mašti na volju i sanjaju čak i o Ligi šampiona.

Razlog su rezultati u Premijer ligi, koji Sautempton posle 11 kola svrstavaju na peto mesto, sa samo četiri boda manje od vodećeg tandema Totenhem – Liverpul.

Posle remija sa Vulverhemptonom (1:1) i poraza od Mančester junajteda (2:3) delovalo je da ekipa Austrijanca Ralfa Hazenhitla gubi dah, međutim, demantovali su to ovog ponedeljka pobedom u gostima: Brajton – Sautempton 1:2 (1:1). 

Domaćin je poveo u 26. minutu preko Paskala Grosa iz penala, ali je u poslednjim trenucima prvog dela izjednačio Janik Vestergard sjajnim šutem glavom na centaršut iz kornera, što je i glavni adut Sautemptona, jer su “sveci” dali sedam golova ove sezon iz prekida, samo jedan manje od najuspešnijeg tima u ligi po tom pitanju, Čelsija.

U drugom poluvremenu vreme je prolazilo, a rezultat se nije menjao sve do desetak minuta pred kraj, kada je Deni Ings realizovao penal i, ispostavilo, se doneo pobedu gostima. VAR je pomogao sudiji da donese procenu da li je faul bio unutar kaznenog prostora. Pokazao je da jeste, a bivši fudbaler Liverpula je to iskoristio.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

TAGOVI:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike