Rakitić i VAR pogurali Atletiko ka tituli: Azar golom iz nehata „iščupao“ bod u Madridu

09.05.2021

21:11 >> 21:57

0

Autor: N. St.

Sjajna utakmica u španskoj prestonici

Rakitić i VAR pogurali Atletiko ka tituli: Azar golom iz nehata „iščupao“ bod u Madridu
Copyright Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Kada se u subotu završio derbi kola na „Nou Kampu“ i kada su Barselona i Atletiko Madrid osvojili po bod (0:0) bilo je jasno da se tome najviše obradovao Zinedin Zidan. To je značilo da će njegov tim postati šampion Španije ako dobije sva četiri meča do kraja sezone, bez obzira na rezultate ostalih rivala.

Dogodilo se upravo suporotno, Sevilja je u Madridu osvojila bod, odnosno ispustila je pobedu – 2:2 (0:1).

Već u 12. minutu je Benzema zatresao mrežu glavom, ali je posle pregledanja snimka (VAR) ustanovljeno da je Odriozola bio u ofsajdu pre centaršuta. U 22. minutu je Rakitić glavom asistirao, a Fernando doneo prednost gostima. Vođstvo sa kojim su otišli na pauzu.

Samo što je počelo drugo poluvreme Real je tražio penal zbog igranja rukom u kaznenom prostoru, posle instrukcija iz VAR sobe je glavni arbitar Munuera pokazao da nema najstrože kazne. Napravio je Zidan dve promene, izašli su Modrić i Marselo, ušli su Asensio i Marijano u 66. minutu. Minut kasnije mu se to isplatilo. Kros je pronašao Asensija koji je iz prvog kontakta sa loptom pogodio gol za 1:1.

A, onda se dogodila neverovatna situacija. Benzema je krenuo u kontru, Bono ga je oborio, sudija je pokazao na penal. Karim je uzeo loptu i čekao da izvede jedanaesterac, da bi onda usledila reakcija VAR sobe. Pre te kontre su gosti imali korner, a posle gledanja snimka je ustanovljeno da je Militao u skoku igrao rukom u kaznenom prostoru. Sudija Munuera je pogledao snimak i pokazao na „kreč“ na drugoj strani. Rakitić je preuzeo odgovornost, poslao Kurtou u jednu, loptu u drugu stranu.

Uveo je Lopetegi potom Gudelja kako bi pojačao defanzivu, a Zidan je pre toga ubacio Azara umesto Vinisijusa. Ispostavilo se da je francuski stručnjak pogodio sa izmenama. U četvrtom minutu nadoknade je Kros šutirao sa oko 20 metara, lopta je pogodila u petu Azara i prevarila Bona. Golom iz nehata je Belgijanac doneo bod „kraljevskom klubu“.

Na tri kola pre kraja je Atletiko prvi sa 77 bodova, Real i Barselona imaju po 75, a Sevilja 71. Da nisu izgubili od Bilbaa verovatno bi i Lopetegijevi puleni bili u ovoj trci za šampionski pehar. Ovako su Dijego Simeone i „jorgandžije“ najbliži tome…

Pročitajte još:

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike