"Neki klubovi ne razumeju da se fudbal menja, samo vide promene na bankovnom računu"

20.04.2021

13:41

0

Autor: M. R.

Predsednik Evropske fudbalske unije Aleksandar Čeferin kritikovao osnivanje Superlige

"Neki klubovi ne razumeju da se fudbal menja, samo vide promene na bankovnom računu"
Copyright Profimedia

Predsednik Evropske fudbalske unije Aleksandar Čeferin u svom današnjem govoru prilikom kritike osnivanja Superlige pomenuo je i Crvenu zvezdu, ali i brojne klubove iz istočne Evrope.

Pročitajte još

– Gde je bio Mančester junajted u deceniji pre no što je ser Aleks Ferguson stupio na scenu. Sećate li se? Gde je bio Juventus pre 15 godina? Koliko znam u Seriji B. Da su klubovi koji su dominirali evropskim fudbalom pre 30 ili 40 godina odlučili da prave Superligu, kako bi ona izgledala? Bili bi tu Notingem Forest, Aston Vila, Hamburg, Steaua, Porto, PSV i Crvena zvezda – nabrajao je Čeferin u svom govoru. – To je bio evropski krem tada. To bi bila Superliga. Ali fudbal se menja. A neki to ne razumeju. Vide samo promene na bankovnim računim.

Slovenac je oštro kritikovao vlasnike engleskih klubova koji su učestvovali u osnivanju Superlige, a njegov kolega i predsednik Svetske fudbalske federacije (FIFA) Ðani Infantino kazao je da su uslovno “manji” klubovi veoma važni za fudbal.

– Neki misle da, kako bismo uspeli, moramo da kopiramo drugi model, ali postoji razlog zbog kojeg je evropski fudbal najpopularniji. Baš taj što zasnovan na jasnom modelu koji je odoleo zubu vremena. Model zasnovan na raznolikosti. Raznolikost je ono što evropsko društvo čini jedinstvenim. Isto važi za fudbal. Takmičenjima UEFA su potrebni Atalanta, Seltik, Rendžers, Dinamo Zagreb i Galatasaraj. Potrebni su nam ti klubovi. Ljudi moraju da znaju da je sve moguće. Da svako ima šansu. Moramo da održimo san živim – zaključio je Infantino.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike