Navijači Reala iz jednog razloga nisu mogli da uživaju u Mbapeovom ponižavanju Barselone

16.02.2021

23:45

0

Autor: Adam Štulić

Francuz u isto vreme obradovao i zabrinuo Madriđane

Navijači Reala iz jednog razloga nisu mogli da uživaju u Mbapeovom ponižavanju Barselone
Copyright Tanjug/AP Photo/Joan Monfort

Napadač PSŽ Kilijan Mbape verovatno će biti top fudbalska tema u narednim danima. Mladi francuski superstar “smestio” je Barseloni tri gola na “Nou Kampu” i bio je prva figura u ubedljivom trijumfu Parižana u prvom meču osmine finala Lige šampiona – 4:1.

Mbape je tako postao prvi fudbaler koji je protiv Barse na njenom stadionu postigao het-trik još od Andreja Ševčenka, kojem je to uspelo davne 1997. godine u vreme dok je još predvodio kijevski Dinamo. Ujedno, reprezentativac “trikolora” je postigao svoj 111. gol u dresu “svetaca”, postavši treći strelac u istoriji kluba, iza Edinsona Kavanija (200) i Zlatana Ibrahimovića (156).

S obzirom da ima samo 22 godine, nema dileme da ubrzo prestići i njihove brojke, a da bi se to desilo, Mbape prethodno mora da stavi paraf na novi ugovor sa PSŽ. Da li će to i uraditi, nije želeo da priča posle spektakularne noći u Barseloni.

– Dres PSŽ mi je u srcu. Bilo bi glupo da na osnovu jedne utakmice određujem svoju budćnost, istina je da me zanima dugoročnija perspektiva. Uvek sam govorio da sam srećan ovde – rekao je Mbape.

I koliko god je njegov ples na travi “Nou Kampa” bio uživanje za navijače Barsinog najvećeg rivala Real Madrida, toliko ih je i zabrinuo, jer se posle svega ozbiljno dovelo u pitanje smisao da ga se PSŽ tek tako odrkne i pusti ga na “Santijago Bernabeu”, gde je “tiha patnja” prvog čoveka kluba Florentina Pereza i trenera Zinedina Zidana.

Pročitajte još

Madriđani su svoju šansu videli u želji čelnika PSŽ da predstojećeg leta potpišu Lea Mesija. Ipak, pre svih gazda kluba, šeik Naser Al Kelaifi, mogao je na licu mesta da se uveri u količinu rizika u koji bi se upustio ukoliko bi se odlučio da “žrtvuje” potencijalno desetogodišnju prvu figuru kluba, zarad sezone, dve ili tri Mesija u dresu “svetaca”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike