Mirko i Siniša Mihajlović su u isto vreme bolovali od leukemije, upoznali se, a onda je od dečaka stigla prelepa vest (VIDEO)

16.12.2020

22:26

0

Dvanestogodišnji Mirko koji je u isto vreme oboleo od lukemije kada i naš fudbalski as Siniša Mihajlović, se oporavio od ove opake bolesti

Mirko i Siniša Mihajlović su u isto vreme bolovali od leukemije, upoznali se, a onda je od dečaka stigla prelepa vest (VIDEO)
Copyright Foto: Printskrin

Dvanestogodišnji Mirko koji je u isto vreme oboleo od lukemije kada i naš fudbalski as Siniša Mihajlović, se oporavio od ove opake bolesti. I dok se u Italiji još uvek stišavaju strasti posle vesti da su se dva druga upoznala, sada  je stigla nova, još bolja vest. Baš kao i njegov idol, Mirko je sada zdravo dete.

Mirko i Siniša su konstantno bili u kontaktu tokom svoje borbe protiv leukemije, a sada kada je sve iza njih, mališan je došao u posetu svom idolu na stadion Bolonje gde je imao priliku da upozna igrače u šutira penale Mihajloviću koji je stajao na golu. A Mirko mu je nekada Mihi, pisao ovako:

“Ja sam Mirko, imam 10 godina i jednu sjajnu osobinu – hrabrost!

Do oktobra 2018. godine, bio sam sasvim normalno dete, igrao sam se, išao u školu i navijao za Parmu.

Onda sam 21. oktobra poslat u bolnicu, rekli su mi da imam leukemiju.

Nisam znao šta je to, ali vremenom sam naučio koliko je prokleta ova bolest.

Mogao sam da biram između dve opcije kako da se borim sa bolešću: da plačem i žalim po ceo dan, ili da budem hrabar i nastavim dalje.
Odlučio sam da budem hrabar.

Pročitajte još:

Imao sam veliku pomoć Parminih igrača, naročito Gazole i Inglesea.

Kao i ti, dolazim sa fudbalskih terena, gde sam pratio svoj omiljeni klub. Sada utakmice gledam preko televizije. Ova strast mi je pomogla da provedem sve ove mesece u bolnici.

U maju, ipak, saopštene su mi nove loše vesti: terapija koju sam primao više nije bila dovoljna. Morao sam na transplataciju, a i prvenstvo se završilo.
14. maja imao sam transplataciju koštane srži i sada izgleda da je sve u redu.

Kada sam video tvoju konferenciju, video sam da si tužan. Niko ne može da razume tvoje strahove bolje od mene, zato što, iako imam deset godina, strah je isti za sve.

Osećam da trebam da ti kažem da ne odustaješ, da izvučeš iz sebe mnogo suza, jer one su znak hrabrosti, i da radiš sve što želiš da radiš, jer ćeš tako brže ozdraviti.

Nadam se da će ti moj savet pomoći i, ko zna, možda se jednog dana vidimo, ja tebe sa tribina, ti mene na terenu.

Šaljem ti specijalne zagrljaje i zapamti, vuk nekada nije zao kao što izgleda. Pozdrav!”

Italijansku javnost sa ovom pričom upoznala je Mihajlovićeva supruga Arijana. Sada, kada su obojica sasvim ozdravili, dečak je bio gost našeg legendarnog stručnjaka.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike