Mama mia, kakve pohvale: Svaka čast Batistuti i Toniju, ali posle ovoga je jasno - Firenca danas živi za Vlahovića

15.01.2021

18:32 >> 18:35

0

Autor: Adam Štulić

Novinar lokalnog lista La Nazione nije štedeo komplimente na račun mladog Srbina

Mama mia, kakve pohvale: Svaka čast Batistuti i Toniju, ali posle ovoga je jasno - Firenca danas živi za Vlahovića
Copyright Dušan Vlahović, Profimedia/Andrea Staccioli / Insidefoto/Sipa USA

Samo na prvi pogled nelogična vest, s obzirom da mu aktuelni ugovor važi do 2023. godine, prostrujala je u četvrtsk Firencom – gazda Fiorentine želi što pre da produži saradnju sa Dušanom Vlahovićem.

A zbog čega Roko Komizo ne želi ništa da čeka kako bi na duži niz godina zadržao dete Partizana u Firenci svakako bi moglo da bude još jasnije posle teksta koji je objavljen u lokalnom listu “La Nazione”.

Novinar Stefano Ćeki izneo je niz komplimenata na račun mladog srpskog centarfora, kojeg je na startu uporedio sa legendarnim napadačima “viole” Gabrijelom Batistutom i Lukom Tonijem.

– Batistuta je sa 20 godina još igrao u Njuels Old Bojsima i postigao je četiri gola u 16 utakmica argentinskog prvenstva. Imao je nadimak “kamion” zbog snage, ali i čudnih pokreta na terenu. Toni je u istom uzrastu igrao Seriju C1 u dresu Fiorencuole. Postigavši dva gola u 26 utakmica, trener Alberto Kavazin ga je pozvao na ručak i rekao mu: “Previše si zgodan da bi igrao fudbal” – napisao je italijanski novinar, pre nego što se osvrnuo na Vlahovića.

– Dušan izgleda kao da je rođen sa svrhom da bude bombarder. Prototip snažnog fudbalera, koji nosi “devetku” na leđima istom prirodnošću kao što mimoza cveta u martu. Kao stvari koje su u prirodnom zakonu.

U tekstu objavljenom u “La Nazione” podsetili su na Vlahovićeve početke.

– Dušan potiče iz Partizana, beogradskog kluba koji su osnovali jugoslovenski partizani, u čijim mlađim kategorijama postizao golove zbog čega je sa samo 16 godina ušao u prvi tim i oborio nekoliko rekorda – najmlađi debitant u istoriji kluba, najmlađi fudbaler koji je postigao gol u nacionalnom šampionatu i najmlađi fudbaler koji je igrao beogradski derbi.

Pročitajte još

Ćeki se posebno zadržao na najvećoj utakmici srpskog fudbala.

– Derbi između Partizana i Crvene zvezde je za mnoge najgori derbi na svetu. “Delije” protiv “Grobara”, hrabrih ljudi koji idu uzdignute glave prema bilo kome. Neko ko je sa 16 godina, s tinejdžerskim bubuljicama, bio na terenu u takvom okruženju zaita ne može da se uplaši pred bekom Spala ili štoperom Beneventa.

Italijanski novinar je, između ostalog, dodao i da Vlahović ima fizionomiju napadača koji vas izazove na dvoboj i potom prvi puca.

– Naravno, sa 20 godina ste nužno nesavršeni, potencijal koji još uvek ne može biti do kraja ostvaren. Prandeli je video dijamantsku svetlost u Dušanovom sirovom talentu i dao mu je samopouzdanje, dres sa brojem 9 i naučio ga pokretima napadača koji su mu nedostajali. Da li će biti Bati, ili Toni, ili nešto treće, samo će vreme moći da pokaže. Ali, uskratiti mu tu mogućnost iz budućnosti, iz nestrpljenja ili još gore snobizma, ne bi bilo pametno ni za navijače “viole” – stoji u tekstu Stefana Ćekija u listu “La Nazione” iz Firence.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike