Liverpulov ples po kiši i Murinjovi problemi: Mane, Arnold, VAR, povrede i povratak u borbu za titulu

28.01.2021

21:56 >> 21:59

0

Autor: N. St.

Klopovi puleni ostvarili prvi premijerligaški trijumf u 2021. godini

Liverpulov ples po kiši i Murinjovi problemi: Mane, Arnold, VAR, povrede i povratak u borbu za titulu
Copyright Tanjug/Shaun Botterill/Pool via AP

Fantastičan derbi u Londonu. Golovi, prilike, VAR, povrede, problemi i pobeda gostiju.

Posle 90 i kusur minuta igre Liverpul je ostvario prvi premijerligaški trijumf. Savladali su Totenhem i najavili povratak u borbu za titulu – 1:3 (0:1).

Jirgena Klopa i dalje muče povrede defanzivaca, ali ga u isto vreme raduje povratak trilinga Sadio Mane/Roberto Firmino/Mohamed Salah, posebno zbog posta koji su imali u poslednje vreme. Na drugoj strani Žozea Murinja i te kako brine rani izlazak iz igre Harija Kejna, glavnog igrača njegovog tima…

Meč je počeo na neverovatan način. U drugom minutu je Mane izašao sam pred Ljorisa, nije iskoristio zicer. U sledećem napadu kombinacija Kejn/Son i gol domaćina. Usledilo je gledanje snimka (VAR) i posle izvlačenja linija je ustanovljeno da je Son bio u ofsajdu.

Nedugo zatim je Kejn ostao na zemlji, žalio se na povredu, ali je nastavio meč. Kada je delovalo da će mreže mirovati u prvom delu dogodila se velika neopreznost odbrane. Mane je poslao loptu u peterac, Ljoris i Dajer su čekali da ovaj drugi interveniše, Firminu nije bilo teško da smesti loptu u praznu mrežu. To je bio prvi gol „crvenih“ u Premijer ligi posle čak 486 minuta igre.

https://twitter.com/Fastgoal2/status/1354896176726896650

Već u pauzi su i Klop i Murinjo imali ogroman problem. Nemac je morao da izvadi iz igre Matipa i uvede Filipsa, da stvari budu gore pre meča se povredio i Fabinjo pa je Henderson igrao na poziciji štopera. Portugalac je izvadio Kejna i uveo Lamelu.

Samo što se utakmica nastavila na semaforu je stajalo 0:2. Mane je šutirao sa ivice kaznenog prostora, Ljoris je ponovo loše intervenisao, Aleksander-Arnold je pratio situaciju i zakucao loptu u gol. „Pevci“ su krenuli napred i to im se isplatilo. Samo dva minuta posle primljenog gola je Hojberg fenomenalnim udarcem sa oko 18 metara matirao Alisona i vratio nadu.

U 57. minutu je Firmino primio loptu, Mane je prosledio do Salaha, Egipćanin je pogodio. Iz VAR sobe je stigao sudiji Etkinsonu, pogledao je snimak i ustanovio da je brazilski napadač rukom primirio loptu na početku akcije. Pogodak je poništen. Totenhem je krenuo još agresivnije, Liverpul je strpljivo čekao i sačekao šansu. Aleksander-Arnold je dobio previše prostora, poslao odličan centršut, a Rodon je bio previše nesiguran, grudima je spustio loptu pravo na nogu raspoloženom Maneu koji je šalje iza leđa Ljorisa.

Pročitajte još:

Murinjo je probao da promeni nešto uvođenjem Bejla, Klop je umesto Alkantare, koji je sa zavojem oko glave završio meč, uveo Džounsa i dodatno spustio tempo igre. Promena nije bilo do poslednjeg zvižduka. Liverpul je četvrti sa 37 bodova, četiri manje od prvoplasiranog Sitija koji ima i meč manje. Totenhem je šesti sa 33 poena.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike