Lalatović ne razmišlja o kumovom pismu: Interesuje me samo derbi, u ovakvoj utakmici se prave heroji

20.11.2020

12:15 >> 16:01

0

Autor: J. T.

U nedelju na Karađorđu igraju Vojvodina i Crvena zvezda

Lalatović ne razmišlja o kumovom pismu: Interesuje me samo derbi, u ovakvoj utakmici se prave heroji
Copyright MN Press

Kruna odličnih partija Vojvodine od povratka Nenada Lalatovića na klupu je osvojen Kup prošle sezone, ali se fudbaleri novosadskog kluba nisu zasitili time. Odlično igraju i ove sezone, što potvrđuje drugo mesto na tabeli Superlige Srbije.

U nedelju od 17.30 na svom “Karađorđu” (prenos na TV Arena Sport), “lale” će pokušati da smanje zaostatak za vodećom Crvenom zvezdom, koja im trenutno beži osam bodova.

-Ovo je šansa mojim fudbalerima da pokažu koliko mogu, ako pobede Zvezdu biće im lepši život ubuduće, pokazaće da i oni mogu i zaslužuju da zarađuju toliki novac. Ovo je veliki ispit za ovu generaciju, koja je osvojila Kupa i nadam se da ćemo položiti taj ispit i biti prvi tim koji će ove sezone pobediti Crvenu zvezdu u Superligi – istakao je Nenad Lalatović na konferenciji za medije uoči derbija 15. kola.

Trener Vojvodine nije želeo da komentariše pismo javnosti koje je napisao Nemanja Vidić, njegov kum i nekadašnji saigrač, a u kom se kritikuje rad Fudbalskog saveza Srbije. Smatra da ta tema ne može da zaseni predstojeću utakmicu.

-Evo ja vraćam ovaj derbi u prvi plan, vraća ga i Dejan Stanković koji će isto imati konferenciju za medije. Ne može ništa da stavi ovakav derbi u drugi plan. Ne čitam novine, ja živim od fudbala i samo me zanima nedeljna utakmica protiv Crvene zvezde – naveo je Lalatović.

Bivši kapiten crveno-belih umeo je da im kao trener napravi probleme.

O NOVAKU SIMOVIĆU

Derbi na “Karađorđu” sudiće Novak Simović, na kog su u Vojvodini imali dosta zamerki zbog nekih prethodnih utakmica.

-Ne bih puno komentarisao o tome. FS Srbije i Sudijska organizacija su mu dodelili ovu utkamicu. Ja moram da priznam da je gospodin Simović poslednju utakmicu Vojvodini, protiv Metalca, sudio bez greške. Ja nemam neki dobar skor kada on sudi… Nadam se da je srpski fudbal iznad svih nas i da će publika kraj malih ekrana uživati kako u utakmici tako i u suđenju. Jer i nema potrebe da pravi neke greške. On ih i ne pravi, ako ih napravi to nije namerno. On je kvalitetan sudija. Moram da pohvalim Sudijsku organizaciju jer Vojvodini niko nije odmogao. Niko nam nije ni pomogao, bukvalno ni za aut, ali nam nije ni odmogao. Nadam se za dobrobit srpskog fudbala da će biti dobro suđenje, kriterijum 50-50 i da će sudija Simović pokazati zašto sudi i u Evropi.

-Pobedio sam Zvezdu sa Voždovcem 1:0, sa Vojvodinom kada nam je trebala Evropa 3:1 na “Marakani”, prekinuo sam im pobednički niz, kada su jurili rekord Benfike – 0:0 ovde na “Karađorđu” i bilo je 2:2 u Nišu. Četiri puta me Crvena zvezda nije pobedila, ja se nadam da će u nedelju biti i peti.

Nasmejao se mladi trener na pitanje kako se oseća kada vodi ekipu protiv svog nekadašnjeg kluba.

-Ljudi misle da ću ja da pustim Crvenu zvezdu, ali to nije normalno. Ja sam profesionalac i apsolutno želim da pobedim Crvenu zvezdu, kao i svaki drugi klub… Kada sam vodio Čukarički imali smo 1:0 na poluvremenu, ali je onda sviran penal za Zvezdu, moj igrač dobio crveni karton, a nama nije sviran penal. Tako da nekad je nemoguće pobediti Zvezdu… Ali ona ima sjajne rezultate, igra dobro u Evropi, dva puta je igrala Ligu šampiona, sada drugi put Ligu Evrope. To je dobro organizovan klub, ima najveći budžet, najskuplje igrače. Prema tome, teško je suprotstaviti im se, ali daćemo sve od sebe u nedelju i nadam se povoljnom rezultatu, a to je da ne budemo poraženi.

Lalatović ne dozvoljava da ga zavara Zvezdin duel sa Zlatiborom, u kom su gosti do 70. minuta vodili 2:0, ali i izugubili.

-Zvezda ima puno kvalitetnih igrača i u toj utakmici je bila dominantna. Imala je 14 šuteva u okvir gola, ali lopta nije htela u gol, a onda su za 20 minuta dali četiri. Njihovi igrači jednim potezom mogu da reše utakmicu. Preokrenuli su od 0:2 i to pokazuje njihov kvalitet, ali sigurno da svaki tim ima mane, imaju ih i Real i Barselona, tako da ćemo pokušati da ih otkrijemo i iskoristimo.

Pričao je i o motivaciji svojih igrača.

-Igračima ne manjka motivacije kada igraju protiv Zvezde i Partizana. Oni su, uz Vojvodinu, najveći naši klubovi i u takvim utakmicama se prave heroji. Videćemo da li će ovaj put biti iz Zvezde ili iz Vojvodine, ja se nadam iz Vojvodine.

Lalatović je naveo i da neće praviti posebnu taktiku za nedeljni duel.

-Neću im se prilagođavati, kao što ne verujem da će se oni prilagođavati meni. Igraćemo kao i protiv Partizana, Čukaričkog, Javora… Zvezda ima svoj perfektan individualni kvalitet, analizirali smo ih i spremni smo na sve. Čeka nas teška utakmica, a Zvezda se pobeđuje ako igrači imaju maksimalnu koncentraciju da svih 90 minuta ispune ono što od njih tražim. Ja znam kako se može pobediti Zvezda, ali je bitno da igrači budu koncentrisani i da ne prave individualne greške, jer Zvezda to kažnjava – upozorava strateg Novosađana.

I ova utakmica biće pred praznim tribinama zbog pandemije virusa korona.

-Jako mi je žao, stadion bi bio ispunjen do poslednjeg mesta, ali vidite kakva je situacija zbog korone i bolje da je tako – zaključio je Lalatović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike