Ko je Kristijan Eriksen: Jedan od najtalentovanijih svetskih fudbalera doveo Inter na tron

12.06.2021

17:56 >> 18:13

0

Jedan od najboljih fudbalera Danske Kristijan Eriksen pao je na travu tokom meča prvog kola grupne faze Evropskog prvenstva

Ko je Kristijan Eriksen: Jedan od najtalentovanijih svetskih fudbalera doveo Inter na tron
Copyright Kristijan Eriksen, Profimedia

Jedan od najboljih fudbalera Danske Kristijan Eriksen pao je na travu tokom meča prvog kola grupne faze Evropskog prvenstva. Njegov tim je igrao protiv Finske u Kopenhagenu, a Eriksen je u finišu prvog dela igre ostao da leži pored aut linije.

Šampion Italije sa Interom u nedavno završenoj sezoni iznet je sa terena i prikačen na kiseonik prebačen u bolnicu, ali je drama na terenu trajala desetak minuta. Za to vreme su njegovi saigrači okružili mesto na kom leži, kako ceo svet ne bi gledao njegovu borbu za život.

Kristijan Eriksen, nekada jedan od najtalentovanijih svetskih fudbalera, privukao je pažnju najvećih klubova još kao dečak. Dok je bio u omladinskoj školi Odenzea za njegove usluge interesovali su se giganti evropskog fudbala.

Poznat po driblinzima i slobodnim udarcima, stigao je do proba u Čelsiju, Barseloni, Real Madridu, Mančester junajtedu i Milanu, ali je na kraju odlučio da se priključi Ajaksu.

”Prvi korak u karijeri ne treba da bude prevelik. Holandija će biti prava prilika da razvijem karijeru. Pojavio se Ajaks i to je odlična opcija za mene”, govorio je tada Eriksen.

Stigao je u Ajaksovu čuvenu školu sa 16 godina i narednih pet sezona nosio dres ”Kopljanika”. Kako u omladinskoj školi, tako i u prvom timu, gde se profilisao kao jedan od najboljih igrača kluba. Mali korak koji je napravio pokazao se kao odličan potez, a zatim se preselio u Premijer ligu!

Kupio ga je Totenhem, u kom je proveo narednih sedam godina!

U London je stigao kao dečak, napustio ga kao odrastao čovek, a tokom tih godina je ceo svet uživao u njegovim majstorijama. Plejmejker kakvi se sve ređe viđaju, majstor prefinjene tehnike i ne baš velike fizičke snage, igrač koji zna da pleše i da natera druge da plešu…

Pročitajte još:

Ipak, tih godina je bio jedan od igrača koji najviše trče u ligi! Jedne sezone je bio rekorder engleskog prvenstva po broju pretrčanih kilometara, što verovatno ne biste pomislili nakon saznanja koju poziciju i kojim stilom igra.

Kruna karijere dogodila se u Italiji, gde je često bio osporavan. Nije se u početku našao na istim talasnim dužinama sa Antonijem Konteom, ali su postali fantastičan tandem. Shvatao je Italijan polako šta je potrebno da bi Danac igrao fudbal onako kako on ume.

 

I stigli su do titule. Divan rezultat za ekipu koja više od decenije nije bila šampion Italije…

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike