Kesice čipsa, tegovi, farba, bure piva: Ovo su najuvrnutiji transferi u istoriji engleskog fudbala!

21.08.2021

07:48 >> 08:04

0

Jedan limeni krov za napadača, molim

Kesice čipsa, tegovi, farba, bure piva: Ovo su najuvrnutiji transferi u istoriji engleskog fudbala!
Copyright Pixabay/Unsplash

Ovog leta smo videli pravi fudbalski zemljotres kada je Lionel Mesi napustio Barselonu i prešao u PSŽ. Najskuplji je, bar za sad, prelazak Džeka Griliša u Mančester siti, za 117 miliona evra.

Ali, nije svaki transfer bio u novcu, pogotovo u nižim kategorijama. Ovo su neki od najčudnijih i najuvrnutijih transfera engleskog fudbala svih vremena.

Pročitajte još:

Jan Rajt

Kada je 1991. dolazio u Arsenal, njegovo obeštećenje od 2,5 miliona funti bilo je rekordno za klub iz Severnog Londona. Pre toga je igrao za Kristal palas, koji ga je doveo iz neligaškog kluba Grinič Borou.

Cena?

Set tegova za vežbanje.

Franko Di Santo

Argentinac je karijeru počeo u čileanskom klubu Audaks Italijano. A kako su ga doveli?

Njegovom lokalnom timu su dali dve mreže za gol i 40 litara farbe za teren.

Pixabay

Đulijano Gracioli

Engleski napadač italijanskog imena proveo je karijeru igrajući za nižerazredne klubove, a vrhunac karijere mu je možda gol koji je dao za četvrtoligaša Stivenidž protiv Njukasla 1998. u kupu i tako izborio novi meč.

Karijeru je počeo u amaterskom Piterborou, koji ga je prodao Stivenidžu. Cena?

Verovali ili ne: jedna čokoladica Mars i tri kesice čipsa!

Unsplash

Toni Kaskarino

Nekadašnji reprezentativac Irske proveo je dobar deo karijere u nižim ligama, a najviše nastupa ima za Džilingem. Popularni “Džils” su ga doveli iz Krokenhila – za nove dresove i gvožđa za krovove.

Erni Blenkinsop

Ako vam prezime Blenkinsop ne znači ništa, niste jedini. On je krajem dvadesetih i početkom tridesetih godina prošlog veka igrao, osvojio je dve titule sa Šefild Vendzedjom. Profesionalnu karijeru je počeo u Halu, koji ga je doveo za 100 funti i – bure piva!

Hju Meklenahan

Najveći deo karijere proveo je u Mančester junajtedu i to pre nego što je klub postao veliki i bogat. Pošto nije uvek imao novca, morao je da se snalazi na razne načine. Jedan od funkcionera kluba Luis Roka, koji se bavio i proizvodnjom sladoleda, platio je Meklenahana sa tri frižidera 1927. godine.

Kolins Džon

Ostavio je solidan trag u Fulamu u Premijer ligi, a u London je došao iz Tventea. Taj holandski klub ga je, međutim, doveo iz lokalnog DES Nejverdala, malog kluba iz tog mesta. Oni su prodali Džona ne za novac, nego za skup enciklopedija koji je doniran lokalnoj školi.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike