Juventus se raduje: Iličić zaustavio Milan, Konte besneo i pocrveneo

23.01.2021

18:59 >> 19:09

0

Autor: N. St.

Zanimljiva borba za Skudeto

Juventus se raduje: Iličić zaustavio Milan, Konte besneo i pocrveneo
Copyright Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

Borba za Skudeto u Seriji A odavno nije bila ovoliko zanimljiva. Nekoliko timova se bori za prvu poziciju.

Posle današnjih rezultata najviše razlog za slavlje imaju Juventus i Andrea Pirlo. Razlog? Kiksevi vodećih ekipa u 19. kolu italijanskog šampionata.

Atalanta je na “San Siru” nanela drugi ligaški poraz Milanu – 0:3 (0:1).

Romero je pogodio za prednost u 26. minutu, da bi Iličić u 53. prvo iznudio, a zatim pogodio sa penala za 0:2. Konačan rezultat postavio je Zapata u 77. minutu. Domaćinu nije pomoglo ni to što je Ibrahimović bio na terenu svih 90 minuta, kao ni ulazak novog pojačanja, Mandžukića u 70.

Njihov gradski rival je imao idealnu šansu da ih prestigne na tabeli, nije je iskoristio.

Inter je u Udinama odigrao meč bez golova – 0:0.

Lautaro je postigao gol u osmom minutu, ali je ubrzo poništen zbog ofsajda. Inter je imao bolje šanse, nije ih iskoristio. Udineze se odlično branio i sačuvao mrežu do kraja. Koliko su svi bili nervozni u redovima “neroazura” govori i to da je trener Antonio Konte u nadoknadi dobio direktan crveni karton zbog protesta. Naime, žalio se sudiji Mareski zbog toga što je meč produžen samo četiri minuta.

Roma se ponovo namučila protiv Specije. U Kupu su ih izbacili, bili su blizu iznenađenja i u ligi, ali se “vučica” na kraju izvukla – 4:3 (1:1).

Majoral je doneo prednost domaćem timu u 17. minutu, Pikoli je u 24. izjendačio. Ponovo je Majoral pogodio u 52, a Karsdorp u 55. uvećao prednost (3:1). Gosti se nisu predavali. Farijas je u 59. smanjio zaostatak, da bi u 90. minutu asistirao Verdeu za izjednačenje. U drugom minutu nadoknade je Pelegrini pogodio i doneo tri boda svojoj ekipi.

Pročitajte još:

Milan je prvi sa 43 boda, Inter ih prati sa 41, slede Roma (37), Atalanta (36), Napoli (34), Juventus (33), s tim što Gatuzova i Pirlova ekipa imaju po dva meča manje od rivala.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike