Ibrahimović i Šveđani se poigravali u Prištini, Levandovski raspoložen, Italijani i Nemci sigurni

28.03.2021

21:12 >> 21:17

0

Autor: N. St.

Favoriti su, uglavnom, opravdali očekivanja

Ibrahimović i Šveđani se poigravali u Prištini, Levandovski raspoložen, Italijani i Nemci sigurni
Copyright Tanjug/AP Photo/Visar Kryeziu

Interesantno je bilo na terenima širom Evrope u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru. Na nekim mečevima su se mreže više tresle, na nekima manje, a interesantno je da ni na jednom meču nisu mirovale.

Zlatan Ibrahimović je nastavio da blista po povratku u nacionalni tim. Švedska je u Prištini lako izašla na kraj selekcijom nepriznate države Kosovo  – 0:3 (0:2).

Upravo je Ibra bio asistent kod prvog gola Agustinsona, da bi Isak u 35. uvećao prednost. Larson je u 70. stavio tačku na meč. U završnici je Beriša dobio dva brza žuta kartona i to svega nekoliko minuta pošto je ušao u igru.

Šveđani su tako preuzeli prvo mesto u grupi B sa maksimalnim učinkom iz dva meča, prate ih Španci sa četiri poena.

U prvoj rundi nije bio toliko inspirisan, u drugoj je pokazao zbog čega je trenutno najbolji napadač na svetu. Robert Levandovski je bio dvostruki strelac u trijumfu protiv Andore- 3:0 (1:0).

U istoj grupi, I, je Mađarska savladala San Marino na gostovanju – 0:3 (0:1). Čak tri penala su dosuđena za njih. Salai je sa „kreča“ pogodio u 13. minutu, promašio u 20, pa se iskupio golom iz igre u 71, da bi Nikolić u 88. sa „bele tačke“ pogodio.

Engleska je prva sa šest bodova, prate ih Poljska i Mađarska sa po četiri, Albanci imaju tri, a Andora i San Marino nula.

Italija je u Sofiji lako izašla na kraj sa Bugarskom (0:2), dok je Nemačka minimalnim rezultatom savladala Rumuniju (0:1). Mogli su Nemci skupo da plate promašaje, pošto je u nadoknadi Stančiju promašio zicer.

REZULTATI:

Austrija-Farska Ostrva 3:1
Bugarska-Italija 0:2
Izrael-Škotska 1:1
tzv. Kosovo-Švedska 0:3
Severna Makedonija-Lihtenštajn 5:0
Poljska-Andora 3:0
Rumunija-Nemačka 0:1
San Marino-Mađarska 0:3
Švajcarska-Litvnaija 1:0
Ukrajina-Finska 1:1

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike