Gvardiola je protiv Superlige: Nije sport ako je uspeh garantovan i ako nije bitno da li izgubio

20.04.2021

15:29 >> 15:41

0

Autor: N. St.

Ni treneru Sitija se ne sviđa ideja o novom takmičenju

Gvardiola je protiv Superlige: Nije sport ako je uspeh garantovan i ako nije bitno da li izgubio
Copyright Tanjug/AP Photo/Ian Walton, Pool

Prašina se podigla i neće se skoro spustiti. Stvaranje novog takmičenja je izazvalo pravu buru u svetu fudbala. Prema dosadašnjim izjavama izgleda da niko nije konsultovao trenere i igrače i da su odluku doneli predsednici/vlasnici klubova.

Tome u prilog idu i reči Pepa Gvardiole.

– Niko mi nije dao više detalja o tome šta treba da se dogodi ili šta je napravljeno. Da budem iskren mi, menadžeri, nismo prava adresa za to pitanje. Samo predsednici ili određeni komiteti mogu da pričaju više o toj ideji. Zbog toga je sve ovo za nas trenere malo neprijatno – rekao je Gvardiola.

Strateg Sitija je protiv Superlige Evrope u kojoj, prema pravilima, 12 klubova osnivača neće moći da ispadne iz lige bez obzira na rezultate.

– Nemamo sve informacije, kada budemo sve to znali možemo da damo svoje mišljenje. Mogu da kažem svoj stav na osnovu onoga što znam. Smatram da nije sport ako ne postoji povezanost između truda i uspeha. Nije sport ako je uspeh zagarantovan i ako nije bitno da li si izgubio.

Naglašava da želi da zna što više.

– U ovom momentu je to samo jedno saopštenje i ništa više od toga. Voleo bih da predsednici ili članovi toga objasne svetu razloge zbog kojih su doneli tu odluku. Ne znam zbog čega su tačno ovi timovi izabrani da igraju ovo takmičenje. Više puta sam ponovoio da želim što jače takmičenje, posebno u Premijer ligi i nije fer da se jedan tim bori za vrh i ne može da se kvalifikuje, zato što je uspeh garantovan nekolicini.

Složio se sa kolegom sa klupe Liverpula.

Istina je da je Superliga samo embrion koji još uvek ne diše i to je realnost. Nas čekaju mečevi u Ligi šampiona i želimo da se plasiramo u finale. Takođe, želimo da igramo i u Evropi i naredne sezone, zato što smo to zaslužili na terenu. Kao što su i menadžeri rekli pre Klopa, mi radimo svoj posao. Sada određeni ljudi imaju obavezu i dužnost da se javno izjasne o svemu i da pojasne situaciju.

Na kraju je imao i neka zanimljiva pitanja za čelnike novog takmičenja.

Zašto recimo među njima nema Ajaksa koji je osvojio četiri ili pet titula u LŠ? To je jedna od stvari koju treba da objasne. Svaki klub brani svoju poziciju, svako gleda svoje intereste, kada pričamo o Premijer ligi i UEFA, svi gledaju interese. Tako je i UEFA podbacila u tome što nije komunicirala sa nama pre svega ovoga – zaključio je Gvardiola.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike