Glupost Džake i autogol Obamejanga skupo koštali Arsenal, Lester siguran (Video)

13.12.2020

21:26 >> 21:28

0

Autor: N. St.

Tobdžije tonu i dalje, lisice ubedljive

Glupost Džake i autogol Obamejanga skupo koštali Arsenal, Lester siguran (Video)
Copyright Tanjug/Catherine Ivill/Pool via AP

Sa dve utakmice u večernjem terminu je stavljena tačka na 12. kolo Premijer lige. Na jednom meču su slavili gosti, na jednom domaćini.

Svakako, mnogo veće iznenađenje je poraz Arsenala od Barnlija – 0:1 (0:0).

„Tobdžije“ su napadale, imale posed lopte, stvarale šanse i izgledalo je da je pitanje minuta kada će postići pogodak. Onda je na scenu stupio bivši kapiten Granit Džaka. Dobio je žuti karton zbog oštrog starta i to mu nije bilo dovoljno. Ušao je u klinč sa igračima Barnlija, jednod od njih je uhvatio za vrat. Sudija Skot je pogledao snimak VAR-a i pokazao mu direktan crveni karton. Švajcarski reprezentativac je i dalje tvrdio da on nije kriv, iako su svi dokazi govorili suprotno. U besu je otišao ka svlačionici šutirajući sve pred sobom.

Brojčana prednost je dala snagu gostima, a u 71. minutu je i Elneni napravio faul za crveni karton. Pre izvođenja kornera je sa dve ruke gurnuo Tarkovskog u predelu glave. Da nije isključio Džaku, verovatno bi Skot i njemu pokazao crveni, ovako je prošao sa žutim. Dva minuta kasnije je izveden spomenuti korner, a Obamejang, čovek koji sada nosi kapitensku traku i koji dva meseca nije postigao gol za svoj tim, je zatresao sopstvenu mrežu.

Arsenalove muke se nastavljaju, bliži su zoni ispadanja nego vrhu tabele. Imaju 13 bodova i na 15. su mestu, dok je Barnli 17. sa devet poena.

Lester je ulogu favorita opravdao. Na svom terenu su lako savladali Brajton – 3:0 (3:0).

Briljirao je tandem Vardi-Medison. Prvo je Medison u 27. minutu na asistenciju Vardija pogodio, da bi Vardi u 41. udvostručio prednost, a onda još jednom asistirao Medisonu koji je u 44. minutu stavio tačku na meč.

„Lisice“ su se vratile na treće mesto i imaju 24 boda, Brajton je 16. sa 10 poena.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike