Erakovićev bivši trener za 24sedam: Greška k'o greška, on je rođeni lider

20.10.2020

17:05 >> 11:16

0

Autor: Jovan Terzić

Nikola Puača je s posebnim interesovanjem pratio minuli večiti derbi

Erakovićev bivši trener za 24sedam: Greška k'o greška, on je rođeni lider
Copyright MN Press

Veljko Nikolić i Željko Gavrić bili su očekivani u startnoj postavi Crvene zvezde za 163. “večiti derbi” sa Partizanom, međutim, ne i Strahinja Eraković.

Iznenadio je Dejan Stanković odlukom da 19-godišnjem štoperu ukaže šansu od prvog minuta, a na klupi ostavi Nemanju Milunovića i Radovana Pankova.

Nije se to pokazalo kao najbolja odluka, pošto je upravo Eraković napravio grešku u dodavanju i omogućio crno-belima šansu iz koje su poveli već u 5. minutu.

-Malo sam bio iznenađen kada sam čuo da počinje, jer nije imao mnogo utakmica kao starter, ali bilo mi je puno srce kada sam ga video. On je dosta zreo za svoje godine, stabilan je i sigurno da je svestan te greške, ali ne treba gledati na to kao nešto strašno. Mnogo zreliji i veći igrači prave greške i na nivou Lige šampiona, sve je to sastavni deo fudbala. Velika je stvar što ga to nije poremetilo i što je u nastavku utakmice odigrao dobro. A, greške se dešavaju, žao mi je, ali jak je karakter i verujem da to neće uticati na njega – konstatovao je za 24sedam Nikola Puača, Erakovićev nekadašnji trener u mlađim kategorijama Crvene zvezde, koji sada vodi ekipu prvoligaša Radničkog iz Pirota.

ATA images

Njihova saradnja trajala je dve i po godine.

-Prebacio sam ga iz pionira u kadete, a onda je bio najmlađi i u omladincima. Specfičan je to period zbog puberteta, ali Strahinja je uvek bio predvodnik. Rođen je za lidera i saigrači su ga voleli, zato je i bio kapiten ne samo kod mene nego i kod drugih trenera. On je ozbiljna perspektiva Crvene zvezde.

Puača ističe da ga ne treba kritikovati zbog greške u derbiju.

-I dalje je veoma mlad igrač, a nekada smo surovi u ocenama i procenama. On se još razvija, imao je i povredu metatarzalne kosti koja je uticala na njegov razvoj. Ide stepenik po stepenik, značio mu period u Grafičaru i siguran sam da je spreman za Superligu i dres Crvene zvezde.

Igrači koje je Puača trenirao na “Marakani” sada uplivavaju u seniorske vode, ali kada je u pitanju crveno-beli dres, samo je Eraković stigao dalje od priprema prvog tima. Zbog jednog odlaska iz kluba mladi trener posebno žali.

-Od Bogdana Jočića se mnogo očekivalo, međutim, otišao je u Veronu pre nego što je dobio priliku da zaigra. Bilo je tu još igrača koji su mogli u prvi tim, ali čudni su putevi fudbalski. Pratim ih sve, karijere im se pozitivno razvijaju. U Radničkom su me sačekali Nenad Adžibaba, Đorđe Kukolj i Vukan Đorđević, tako da smo opet zajedno – konstatovao je Nikola Puača.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike