Englezi oduševljeni Partijem: Za njega je Liga Evrope prelaka

23.10.2020

10:13 >> 10:15

0

Autor: J. T.

Hvalospevi na račun novog veziste Arsenala

Englezi oduševljeni Partijem: Za njega je Liga Evrope prelaka
Copyright Profimedia/ Andrew Yates/Sportimage via PA Images

U poslednjim satima prelaznog roka Arsenal je uspeo da realizuje transfer Tomasa Partija iz Atletiko Madrida. Platili su iz londonskog kluba 50.000.000 evra za dolazak veziste iz Gane, a po hvalospevima koje dobija posle prve cele utakmice koju je odigrao u dresu “tobdžija”, ta cena je mala.

Bivši reprezentativac Engleske i vezista Bajern Minhena i Mančester junajteda, Oven Hargrivs, oduševljen je nastupom 27-godišnjeg defanzivnog veziste protiv bečkog Rapida (2:1).

-Tomas Parti ima jedan od najboljih debija koje sam ikad video. Ovaj momak fudbal čini tako jednostavnim. Svi gledaju samo u njega – komentarisao je Hargrivs već u poluvremenu.

-Trčao je celu utakmicu. Vidi se da je igrao Ligu šampiona, ovo je za njega prelako – dodao je po završetku utakmice koju je Arsenal dobio 2:1, iako je domaćin prvi stigao do gola.

Bilo je to posle greške golmana Bernda Lena.

Ekipa za koju nastupa bivši bek Crvene zvezde, Filip Stojković, ipak nije uspela da izbegne poraz.

I nekadašnji defanzivac Arsenala, Martin Kion, smatra da je Parti najzaslužniji za to.

-Momentalno je pokazao klasu. Vidi se da je željan igre i da “vuče” ekipu. Podseća me na Patriak Vijeru zbog načina na koji prenosi loptu i započinje akcije – konstatovao je Kion.

Da su bivši asovi u pravu, potvrđuje i statistika. Tomas Parti je zaista odigrao sjajan meč.

Imao je 102 kontakta s loptom, bio uspešan u svih pet startova na protivničke igrače, dobio četiri od pet vazdušnih duela, kreirao jednu gol-šansu, imao 90% preciznih dodavanja…

Uz Rapid, Arsenalovi rivali u grupi Lige Evrope su još norveški Molde i irski Dandalk. Čini se da “tobdžije” neće imati problem da prođu u šesnaestinu finala…

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike