Blistavih 60 sekundi Dejana Joveljića u Salcburgu (video)

20.12.2020

16:09 >> 16:26

0

Autor: Adam Štulić

Volfsberger kao gost savladao Salcburg, uz gol i asistenciju mladog Srbina

Blistavih 60 sekundi Dejana Joveljića u Salcburgu (video)
Copyright Profimedia/Yannick Verhoeven / Orange Pictures / DPPI

Blistavih 60 sekundi Dejana Joveljića bili su uvod u potvrdu da se Salcburgu, možda više nego bilo kad u poslednjih nekoliko sezona, drma tron u Austriji. Suvereni vladar tamnošnjeg fudbala u ovom trenutku nije dominantan kao prethodnih godina, a svu ranjivost učesnika šesnaestine finala Lige Evrope “do koske” je ogoleo Volfsberger, predvođen mladim srpskim napadačem.

U poslednjoj takmičarskoj utakmici u godini na izmaku, Salcburg je na svom terenu poražen od kluba iz Volfsberga (3:2) i ukoliko LASK u Beču slavi protiv Austrije, “bikovi” će 2021. godine dočekati kao drugoplasirani tim Bundeslige.

Joveljić u Austriji igra jednu od najboljih, ako ne i najbolju, sezonu u dosadašnjoj karijeri. Fudbaler Ajntrahta na pozajmici u Volfsbergeru sjajnu formu potvrdio je na terenu na kojem se ni mnogo iskusniji napadači nisu naigrali.

Pročitajte još

Izdanak Zvezdine omladinske škole najpre je u 51. minutu asistirao Šerceru za vođstvo, da bi samo nekoliko sekundi kasnije sam udvostručio prednost gostiju.

Tek tada su fudbaleri Salcburga zaigrali kao tim koji pretenduje na šampionski tron. Beriša je u 64. minutu prepolovio prednost Volfsbergera, da bi pet minuta kasnije Daka poravnao rezultat i ulio saigračima dodatnu snagu da krenu po veliki preokret i sva tri boda, kojima su bili najbliži u 74. minutu kada je strelac izjednačujućeg gola pogodio prečku.

Ipak, u pokušajima da stigne do tri, Salcburg je ostao bez ijednog boda, pošto je Perec u 79. minutu zatresao mrežu Cicana Stankovića za prvu pobedu Volfsbergera protiv šampiona u poslednih šest međusobnih duela.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike