Juve pobedio za kraj godine! "Bjankoneri" iskoristili nulu Atalante

21.12.2021

21:38

0

Autor: 24sedam

Igrane su utakmice 19. kola Serije A

Juve pobedio za kraj godine! "Bjankoneri" iskoristili nulu Atalante
Tan2021-12-21_21577534_0 - Copyright Tanjug/Fabio Ferrari/LaPresse via AP

Udineze i Salernitana nisu odigrali utakmicu 19. kola Serije A, ali zato jesu Đenova i Atalanta, odnosno Juventus i Kaljari. "Stara dama" iz Torina upisala je trijumf protiv gostiju sa Sardinije, a golove su dali Moize Kean u 40. minutu i Federiko Bernadeski, u 83.

Kin je iskoristio centaršut i glavom poslao loptu uz desnu stativu, pa se sa rezultatom 1:0 otišlo na odmor. U nastavku meča, Kaljari je propuštao šanse, a onda je usledila kazna. Bernadeski je prošao po levoj strani i sa 15-ak metara iskosa poslao loptu u suprotan ugao.

Zahvaljujući ovom rezultatu, Juve je napredovao za dve pozicije, i sada je na petom mestu sa 31 bodom. Ipak, ovo je sve privremeno, pošto Roma i Fiorentina tek treba da igraju svoje mečeve. Na drugoj strani, Kaljari je u znatno težem položaju. Na pretposlednjem mestu je sa samo deset bodova.

I dok je Juventus kao domaćin slavio, to nije uspelo u gostima Atalanti. Na "Marasiju", ekipa Đenove koju vodi Andrej Ševčenko nije pobedila, ali nije ni izgubila. Rezultat je bio 0:0.

Pošto je "Boginja" odigrala nerešeno, Juventus je smanjio prednost na četiri boda. A kao i Kaljari, Đenova je u zoni ispadanja, na 18. poziciji.

Sada sledi kraća pauza, a novi mečevi biće igrani u narednoj godini.

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike