Zvezda posle drame u osmini finala: Zlatibor ispustio 2:0 na "Marakani"! (video)

16.11.2020

17:58 >> 18:23

0

Autor: Jovan Terzić

Na kraju ubedljiva pobeda crveno-belih

Zvezda posle drame u osmini finala: Zlatibor ispustio 2:0 na "Marakani"! (video)
Copyright MN Press

Crvena zvezda je napadala, konstantno pretila, ali je Zlatibor pogađao i do dvadesetak minuta pre kraja vodio 2:0 na “Marakani”, u duelu šesnaestine finala Kupa Srbije.

Takmičenje, ipak, nastavljaju crveno-beli, koji su na kraju slavili ubedljivo – 4:2. (TOK UTAKMICE)

Senzaciju je sprečio Radovan Pankov golom petom u 83. minutu, a posle “makazica” Milana Pavkova, da bi tri minuta kasnije mladi Andrija Radulović “overio” prolaz svog tima.

Gosti su prvi put šokirali domaćina u 31. minutu, kada je Vasilije Janjić iz prvog konkretnog napada svog tima matirao Milana Borjana. Iz trka je snažno šutrao sa 14-15 posle centaršuta Petronijevića, koji se oslobodio Gobeljića na levoj strani. Lopta je prošla pored Đokića i mladog Erakovića, a Degenek nije uspeo da blokira napadača Zlatibora.

Vođstvom gostiju otišlo se na odmor, a ono je duplirano u 56. minutu, kada je Uroš Miloradović sa pet metara glavom posle centaršuta Janjića ostao potpuno sam iza Degeneka. Borjan je krenuo na loptu, pa zastao, a to je iskoristio mladi fudbaler.

Preokret crveno-belih najavio je Mirko Ivanić, pošto je u 71. minutu lepo šutirao po zemlji na dodavanje Dijega Falćinelija. Bila je to jedna od mnogobrojnih akcija dvojice vrlo raspoloženih igrača ove večeri. Samo dva minuta kasnije Aleksa Vukanović je doneo izjednačenje posle oštrog centaršuta još jednog rezerviste, Nemanje Milunovića.

Da je ostalo 2:2 pobednika bi odlučivali penali, ali da ne bude tako pobrinuo se Radovan Pankov na već opisan način, a potom i Andrija Radulović.

U osminu finala Kupa Srbije ranije su se plasirali Partizan, Vojvodina, TSC, Radnički Niš, Čukarički, Spartak, Voždovac, Mladost Lučani, Napredak, Radnik, Proleter, Javor, Rad, IMT i Metalac. Žreb je u utorak u podne.

Dejan Stanković je, očekivano, promešao tim za ovu utakmicu jer su Kanga i Ben odsutni zbog obaveza u reprezentaciji, Katai se vratio s lakšom povredom, Milan Rodić i dalje “rovit” – uprkos najavama da će igrati – a crveno-belima slede dve izuzetno važne utakmice: u nedelju protiv Vojvodine u Novom Sadu, pa u četvrtak u Belgiji protiv Genta.

Nisu, međutim, svi koji su se našli na terenu opravdali očekivanja i pitanje koliko će još Stanković imati strpljenja za pojedince, pre svih Srđana Spiridonovića. Posle drugog gola Zlatibora, Zvezdin trener je napravio trostruku izmenu, čime je uspeo da trgne ekipu koju su do tog 59. minuta vukli samo Ivanić i Falćineli.

Crvena zvezda – Zlatibor 4:2 (0:1)

/Ivanić 71, Vukanović 73, Pankov 83, Radulović 86 – Janjić 31, Miloradović 56/

ZVEZDA: Borjan – Gobeljić, Eraković (59. Milunović), Pankov, Degenek (71. Radulović) – Spiridonović (59. Vukanović), Petrović, Nikolić (82. Sanogo), Ivanić – Falćineli, Boaći (59. Pavkov).
ZLATIBOR: Čubraković – Jezdimirović, Anđelković, Stamenković, Islamović – Đakovac, Krstić – Miloradović, Janjić (91. Vladić), Đakovac – Đokić (65. Živanović).
Sudija: Petar Piper.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike