„Ludak“ ovakvu blamažu nije doživeo u karijeri! Siti ponizio Lids!

14.12.2021

22:36

0

Autor: 24sedam

„Građani“ do vrha napunili mrežu gostiju

„Ludak“ ovakvu blamažu nije doživeo u karijeri! Siti ponizio Lids!
profimedia-0647989292 - Copyright Profimedia

Marselo Bjelsa ovakvu blamažu nije doživeo u izuzetno bogatoj trenerskoj karijeri. Argentinski strateg, koji je prošle godine na velika vrata vratio Lids u Premijer ligu nemoćno je posmatrao brodolom svog tima na „Etihadu“, gde je Mančester siti slavio 7:0.

„Ludak“ je tako pretrpeo najteži poraz u karijeri, dok su „građani“ ostvarili drugi najubedljiviji trijumf u klupskoj istoriji u elitnom rangu takmičenja, posle pobede protiv Votforda 8:0 na jesen 2019. godine.

Lids je upao u manju krizu rezultata. U poslednjih osam mečeva, ostvarili su samo dve pobede, uz po tri remija i poraza, mada su poslednja dva došla od pretendenata na premijerligaški tron, pošto su pre katastrofe na „Enfildu“ tesno poraženi od Čelsija u Londonu 3:2. 

Već posle prvih 45 minuta igre, moglo je da se nasluti da se Lidsu ne piše dobro u Mančesteru. Foden, Griliš i De Brujne su do 32. minuta već doneli Sitiju velikih 3:0, da bi u drugom poluvremenu izabranici Pepa Gvardiole dodali još malo gas i preko Mareza, De Brujnea, Stonsa i Ake već u 78. minutu postavili konačan rezultat, uz poništen gol Fodena u 61. minutu posle asistencije iz VAR sobe.

- Nema ničeg pozitivnog u našoj partiji. Ne mogu da pronađem bilo šta što bi vredelo. Kada se ništa ne uradi dobro, onda nije zakazao individualni učinak, već organizacija. Da opravdam, ne mogu. Utakmica je bila baš onakva kakvu smo očekivali. Pripremali smo se da izbegnemo sve ono što se desilo. Neizbežno je da ja preuzmem odgovornost za ovakav poraz. Nikada nismo igrali kao večeras – konstatovao je posle meča Bjelsa.

     
Standings provided by SofaScore LiveScore
 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike