Zvezdi dosuđena dva penala: Sudijski ekspert objasnio da li su bili opravdani (VIDEO)

14.12.2021

21:21

0

Autor: 24sedam

Na kraju je bilo 1:1, u duelu beogradskog i surduličkog tima

Zvezdi dosuđena dva penala: Sudijski ekspert objasnio da li su bili opravdani (VIDEO)
20211213ivZvezdaRadnik38 - Copyright MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde i Radnika odigrali su nerešeno u utakmici Superlige Srbije. Rezultat je bio 1:1, a strelac za crveno-bele bio je Aleksandar Katai. Pogodio je sa bele tačke, mada je u drugoj situaciji bio neprecizan.

Da li su penali koje dosudio Đorđe Maksimović komentarisao je sudijski ekspert Zdravko Jokić. Kako je rečeno, oba penala bila su ispravno dosuđena.

U prvoj situaciji golman Surduličana Stefan Ranđelović je oborio Strahinju Erakovića. Na belu tačku je Maksimović pokazao naknadno, posle intervencije iz VAR sobe.

- Vidite gde je sudija. Ima li on smetnju da vidi taj duel? Evidentno je da golman kasni i ruši igrača. Čudi me da sudija u tom momentu nije procenio da je penal. On čak odmahuje rukom. Rekao je da nema prekršaja, pa mu se "javio" VAR i "rekao" pogledaj to još jednom. Čudi me što odmah sam nije doneo odluku - kazao je Jokić u studiju TV Arena sport.

U drugoj situaciji Ranko Jokić je previsoko podigao lakat i udario El Fardu Bena. Napadaču sa Komora glava je bila i razbijena. I tada je konačna odluka doneta posle VAR intervencije.

- U drugoj situaciji je sudija znatno dalje. Dosta je daleko i ne vidi. Igra teče dalje, a ruka je ispružena. Ništa nije pokazao. Ruka se kreće ka glavi - zaključio je Jokić uz konstataciju da je VAR koristan, baš zbog ovakvih situacija.

Konačan rezultat je postavio Bogdan Stamenković.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike