Klinčarski neutešan zbog Mocine smrti: Bog ga je poslao da nam širi dobrotu, otišao je naš kapiten

07.12.2021

11:33

0

Legendi crno-belih teško pao odlazak najveće legende Partizana

Klinčarski neutešan zbog Mocine smrti: Bog ga je poslao da nam širi dobrotu, otišao je naš kapiten
20091025npKlinca2 - Copyright MN Press

Porodica, prijatelji, kompletan svet fudbala oprostio se danas na komemoraciji od Momčile "Moce" Vukotića, najveće legende Partizana.

Nikica Klinčarski proveo je deceniju igrajući po levoj strani Partizana, tik uz najveću "desetku" u istoriji crno-belih, pa niko bolje od njega ne može da svedoči pričama po kojima su lopte legendarnog Moce imale oči. 

Danas je došao da isprati svog druga i saigrača do večne kuće. 

- Otišla je zauvek naša legenda, moj kapiten, čovek pre svega, kojeg je sam Bog poslao na zemlju da širi skromnost i dobrotu. Teško mu je pronaći najveću vrlinu, imao ih je mnogo. Voleo je fudbal, svoju porodicu. Imao sam tu čast da živim u njegovoj blizini, da šetamo zajedno. Ostaće mi mnogo uspomena na mog Mocu, mog idola, a najdraža svakako slika koju mi je poklonio za svog života - rekao je Klinčarski za 24sedam. 

- Pamtićemo ga kao fudbalskog virtouza, čoveka koji je svakom želeo da pomogne. Za kraj mogu samo da kažem: slava mu! 

Neustrašivi Klinčarski, koji je traku nasledio baš od svog idola, ističe da će zauvek pamtiti kako je sa Mocom odigrao derbi protiv Crvene zvezde 1977.godine u Humskoj. 

- Pamtiću kako je uklizao za našu pobedu nad Zvezdom i tako postavio konačnih 3:2 na našem stadionu. Znam da je ta utakmica i Mocina igra mnoge dečake opredelila da navijaju za Partizan. Bila je to pobeda nad jednim vrhunskim timom sa Džajićem, Pižonom, Savićem, Filipovićem. Ta generacija kojoj sam i ja pripadao i koju je Moca predvodio, donela je mnogo, mnogo toga lepog Partizanu

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike