Moca nam je bio vođa i idol! Neutešan saigrač preminulog Partizanovog velikana

03.12.2021

13:55

0

Ilija Zavišić žali za svojim kapitenom sa kojim je igrao 70-tih godina

Moca nam je bio vođa i idol! Neutešan saigrač preminulog Partizanovog velikana
19830807tmBijanic2 - Copyright MN Press

Dugogodišnji saigrač preminule Partizanove legende Momiča Vukotića Ilija Zaviišić kaže da je počastvovan što je imao priliku da igra pored najvećeg fudbalera crno-belih u istoriji kluba.

- Pamtićemo ga i mi i generacije posle nas kao najvećeg igrača kojeg je Partizan imao. Bio je vođa mojoj generaciji, gledali smo ga kao idola, verovali svako njegovoj izgovorenoj reči. Nikad nismo dovodili u pitanje ono što bi nam on rekao, a bio je spreman da svakog sasluša i posavetuje ako bi to od njega bilo ko tražio. Na terenu je plenio igrom i ponašanjem i to su znali da cene svi navijači u onoj velikoj Jugoslaviji - priča Ilija Zavišić, bivše desno krilo crno-belih.

- Kažu ljudi da su ga i navijači Crvene zvezde voleli. Mislim da su ga više cenili, nego voleli, jer uvek je bio odličan u tim velikim utakmicama protiv našeg najvećeg rivala. Ključno je bilo to što Zvezdu nikad nije smatrao za protivnika i neprijatelja, a to su navijači znali da prepoznaju. Bio je uvek veliki u obraćanju rivalu, sudiji, saigraču ili navijaču, uvek odmeren i smiren, nikad niste mogli da ga vidite drugačijeg. Odigrao je malo utakmica za reprezentaciju Jugoslavije, ali taj podatak ne može da umanji njegovu igračku vrednost. Okolnosti su bile takve da su selektori u to vreme više cenili igrače Crvene zvezde i Hajduka, a Moca nikad to nije potencirao kao problem. Bio je siguran u svoju ljubav prema Partizanu i svoje fudbalsko znanje, tako da ga ništa nije moglo da izbaci iz ravnoteže. Izgubili smo jednog veliku fudbalsku ličnost - zaključio je Zavišić.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike