Mi Afrikanci smo majmuni koje niko ne poštuje! Evra opleo po Francuzima zbog rasizma i korupcije (VIDEO)

01.12.2021

09:50

2

Autor: 24sedam

Čuveni fudbaler oštro kritikovao izbor najboljeg fudbalera godine, a posebno mu smeta izbor za najboljeg golmana

Mi Afrikanci smo majmuni koje niko ne poštuje! Evra opleo po Francuzima zbog rasizma i korupcije (VIDEO)
Patris Evra - Copyright Profimedia

Zlatnu loptu Frans fudbala dobio je Lionel Mesi, Robertu Levandovskom (po mnogima pravom pobedniku) dodeljena je novoizmišljena nagrada, a najbolji golman je Đanluiđi Donaruma.

Tako je odlučeno, tako je urađeno, zbog toga se digla prašina. Pljačka. To je reč koju najčešće čujemo kada se govorio o tradicionalnom izboru.

Brojni fudbalski asovi i radnici izneli su svoj stav (pljačka) o ovoj temi, a najžešći je bio čuveni francuski reprezentativac, jedna od legendi Mančester junajteda, Patris Evra.

Poznat po britkom jeziku, Evra je i ovog puta bio direktan, pa između ostalog, indirektno optužio organizatore za rasizam. I to zato što golman Čelsija Eduard Mendi nije dobio nagradu "Jašin".

Tanjug/AP Photo/Jean-Francois Badias, File
 

- Golman dobitnik je Donaruma. Šta je sa Mendijem? Naravno, on je u Kupu Afričkih nacija. Mi smo majmuni, niko ne respektuje to takmičenje. Samo mi moramo da odsustvujemo tri nedelje da bismo igrali na tom takmičenju... pa, da. Naravno. Afrikanci će uvek imati malo prostora. Ali stvari će se promeniti, stvari će se promeniti - rekao je Evra u video snimku koji je objavio na društvenim mrežama.

A onda se vratio na temu Zlatne lopte...

- Meni je iskreno žao Levandovskog. Za njega su kreirali poseban trofej. Znate li zašto? Zato što su se osećali krivim! Znaju da je sve korupcija. Ljudi, otvorite oči. Nisam ja neko ko treba da kaže ko je zaslužio, a ko nije, ali vidim da se svi slažu sa mnom.

Evra je zatim imao poruku i za fanove Lionela Mesija.

- Čujem kako kažu da mrzim Mesija. Pričaju kako sam izgubio tri finala Lige šampiona od njega i zato ga mrzim. Ne! Ja ne mrzim Mesija. Prvo, prestanite sa omalovažavanjem Barselone. Ja sam tri finala izgubio od Barselone. Čak i u tim godinama su Inijesta i Ćavi zaslužili Zlatnu loptu, a onda je data Mesiju.

Tanjug/AP Photo/Mićel Euler
 

Nekadašnji fudbaler istakao je i da razume one koji vole Argentinca, ali naglasio da se ovde ne radi o Mesiju kao Mesiju, nego o krupnijem problemu.

- Moje poruke su protiv ove masivne, organizovane korupcije u svetu fudbala. Dosta je dosta! Dan pre proglašenja sam objavio da će Mesi dobiti nagradu. Mene ne mogu prevariti jer razmišljam trezveno. Ima jedan stvar zbog koje volim Mesija, on "ubija" ljude na terenu i van njega. Sada je rekao Levandovskom da je trebalo da dobije nagradu prošle godine. A, šta ćemo sa ovom godinom?

Za kraj je Evra ostavio poruku Frans futbolu i ljudima koji "vode" fudbal u svetu.

- Ovo je tužno, zaista tužno. Nisma ljut. Ovo je tužno zbog pravih fudbalskih fanova. Recite istinu, ljudi. Levandovski je zaslužio Zlatnu loptu. Prestanite da lažete. Nije izgovor to što Levandovski igra u Bundesligi. Treba poštovati svako takmičenje. Dakle, Roberte, žao mi je što su te opljačkali. Ponovo!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike