Nakon Italije, skandal i u Premijer ligi: Klubovi poslovali sa kripto firmama!?

30.11.2021

14:24

0

Navodno je nekoliko sportskih timova prihvatilo partnerstvo sa kripto kompanijama, jer one nude još jedan izvor prihoda za sportske klubove

Nakon Italije, skandal i u Premijer ligi: Klubovi poslovali sa kripto firmama!?
stadion kriptovalute - Copyright Pixabay

Nakon što je fudbalski svet potresao skandal oko navodnih finansijskih malverzacija italijanskog Juventusa, već danas je britanski Tajms došao do saznanja i da su klubovi iz Premijer lige umešani u poslovanje sa kripto firmama.

Engleska premijerliga će tako sada istraživati partnerstva između klubova u ligi i kripto firmi.

Najvažnija fudbalska liga na svetu, engleska Premijer liga, najavila je da će istraživati veze između svojih klubova i kripto firmi, jer sumnje rastu u vezi sa proizvodima koje ove kompanije nude i nedostatkom propisa u kripto industriji.

Do ovih saznanja došlo se nakon što je Mančester siti morao da prekine saradnju sa firmom koja posluje sa kriptovalutama, nakon što je otkrila da niko od rukovodilaca čija su imena bila u saopštenju za štampu nije bio prisutan na mreži.

Nekoliko sportskih timova, liga i igrača prihvatilo je partnerstvo sa kripto kompanijama, jer one nude još jedan izvor prihoda za sportske klubove u nedostatku novca.

Iako su ova partnerstva odlična, volatilnost kriptovaluta i nedostatak propisa u industriji predstavljaju rizik za mlade fudbalske navijače koji imaju malo iskustva u ulaganju i mogu preuzeti značajne finansijske rizike koji bi se mogli vratiti nazad.

Štaviše, sa velikim procentom neuspelih početnih cena novčića, fudbalski klubovi koji podržavaju neproverene cene dovode u opasnost navijače koji ulažu u takve kovanice. Zajedno sa ovim je zabrinutost grupa navijača zbog visokih naknada za trgovanje i uticaja dece da koriste ove kripto platforme. Stoga, postoji potreba da se proveri proces kako bi se sprečilo da fudbalski klubovi podržavaju kripto proizvode koji bi mogli da naškode navijačima.

Premijer liga je otkrila da takođe razmišlja o partnerstvu sa digitalnom platformom za kolekcionarstvo kako bi obezbedila kartice igrača sa nezamenljivim tokenima i druge proizvode za ligu.

Ako se nastavi sa partnerstvom, pridružiće se španskoj La Ligi i nemačkoj Bundesligi, koji su već potpisali slične ugovore o licenciranju sa NFT platformom koja je fokusirana na fudbal, Sorare.

Ovo potvrđuje izveštaj Fajnenšel tajmsa objavljen ranije ove godine u kojem se navodi da zvaničnici lige istražuju kako bi fudbalska liga mogla da iskoristi ovaj rastući kripto prostor kao način da ublaži efekat pandemije.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike