Salah i Mane gledaju u leđa Rikardu Gomešu! Partizanov napadač predvodi afričke strelce u Evropi!

27.11.2021

20:48

0

Autor: 24sedam

Centarfor sa Zelonortskih ostrva sjajno je počeo sezonu

Salah i Mane gledaju u leđa Rikardu Gomešu! Partizanov napadač predvodi afričke strelce u Evropi!
rikardo - Copyright MN Press

Partizanov napadač Rikardo Gomeš sjajno je počeo novu sezonu, a za tu tvrdnju ima potvrdu u činjenicama – centarfor za Zelonortskih ostrva predvodi afričke u Evropi!

Portal „Africa Foot United“ izvukao je listu 15 najefikasniji fudbalera sa „crnog kontineta“ koji nastupaju u evropskim klubovima, a na vrhu se nalazi centarfor kluba iz Humske, kojem trenutno u leđa gledaju takve veličine kao što su Mohamed Salah i Sadio Mane, te nova zvezda Ajaksa Sebastijan Aler.

S obzirom da su u račun uzeti samo golovi dati u nacionalnim šampionatima, i to samo fudbalera koji igraju u klubovima liga koje se na UEFA rang listi nalaze u Top 20, Rikardo Gomeš se nalazi na prvom mestu s prosekom od jednog gola po meču (17/17), dok ga u stopu prati maestralni Egipćanin, koji je u dosadašnjih 13 mečeva u Premijer ligi postigao 11 golova.

Mane se trenutno nalazi na osmom mestu sa sedam postignutih golova, dok je najveća zvezda dosadašnjeg dela Lige šampiona Aler na šestoj poziciji, pošto je u 13 mečeva u Erediviziji postigao devet pogodaka.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike