Partizanovci se rado sećaju 26. novembra! Rušenje Olimpijakosa u paklu Pionira i Evandrova stativa (VIDEO)

26.11.2021

14:58

0

Crno-beli imaju lepa sećanja na današnji dan

Partizanovci se rado sećaju 26. novembra! Rušenje Olimpijakosa u paklu Pionira i Evandrova stativa (VIDEO)
partizanov 26. novembar - Copyright MN Press

Na današnji dan odigrale su se dve utakmice za pamćenje svim navijačima Partizana. Prvu su odigrali košarkaški crno-belih 26. novembra 2009. godine, pod komandom legendarnog Duška Vujoševića protiv Olimpijakosa u Evroligi.

Tek formiran tim sa pristiglim Amerikancima Loresnom Robertsom i Lesterom Boom Mekejlebom hrabro se suprotstavio crveno-belima iz Pireja za koje su tada igrali Miloš Teodosić, Janis Burusis, Džoš Čildres ...

U nezaboravnoj atmosferi Partizan je slavio pobedu rezultatom 86:80, a poene za Partizan postigli su Rašić 25, Marić 23, Mekejleb 19, Kecman 6, Roberts 5, Veseli 5, Božić 2 i Đekić 1. Igrali su još Vraneš, Milošević, Sinovec i Mitrović.

MN Press
 

Partizanovi košarkaši su ovim trijumfom započeli sezonu za pamćenje. Još dugo će se prepričavati Kecmanova trojka u Zagrebu, pobeda u Beogradu nad Barselonom, Kecmanovi poeni u Tel Avivu protiv Makabija i plasman na F4 u Parizu. Ipak, ova priča nije dobila srećan kraj, baš zahvaljujući Olimpijakosu, koji je u Bersiju slavio posle produžetka košom Čildresa u poslednjoj sekundi.

Na današnji dan 2011. godine odigrao se jedan od najčudnijih fudbalskih večitih derbija, 141. po redu na stadionu Crvene zvezde. Crno-beli su pobedili sa 2:0 golovima Zvonimira Vukića u 71. i Marka Šćepovića u 78. minutu.

MN Press
 

Danima se posle ove utakmice pisalo o dosuđenom penalu za Crvenu zvezdu, budući da je sudija Danilo Grujić video igranje rukom Nemanje Rnića u svojem kaznenom prostoru, mada se videlo da je lopta od defanzivca crno-belih otišla u korner.

Odgovornost je preuzeo Brazilac sa srpskim pasošem Evandro, ali je pogodio stativu. Derbi će ostati zapamćen po tome što je trener crno-belih Aleksandar Stanojević zajedno sa sportskim direktorom Mladenom Krstajićem naredio ekipi da poluvreme provede na terenu umesto u svlačionici kako ne bi dolazilo do konflinktnih situacija u tunelu. Posle utakmice ostavku je podneo tadašnji sportski direktor Ivan Adžić, a mediji su spekulisali da je u svlačionici došlo do podela na strance i domaće igrače zbog čega je sankcionisan Milan Vilotić.

Naravno, ni ovaj derbi nije prošao bez huliganskih ispada sa obe tribine

BONUS VIDEO:

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike