Džeko doveo Inter na prag osmine finala Lige šampiona, niko nikada kao Tadićev saigrač!

24.11.2021

19:37

0

Autor: 24sedam

Interov „blickrig“ srušio Šahtjor, Ajaks okreno Bešitkaš i slavio u Istanbulu

Džeko doveo Inter na prag osmine finala Lige šampiona, niko nikada kao Tadićev saigrač!
Tan2021-11-24_201742213_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

Milanski Inter je na pragu osmine finala Lige šampiona. Italijanski šampion je na „Meaci“, blickrigom Edina Džeka u drugom poluvremenu, srušio Šahtjor i došao do važnih, možda i presudnih, bodova u borbi za mesto u nokaut fazi elitnog takmičenja – 2:0.

Ukoliko madridski Real večeras u Tiraspolju savlada Šerif, lasniraće sebe i "neroazure" među najboljih 16 klubova u Evropi, dok će u suprotnom u završom kolu grupne faze uslediti prava drama u D grupi.

Posle prvog poluvremena u kojem nije bilo golova, Interu je u nastavku bilo potrebno samo šest minuta da overe izuzetno važan trijumf. Junak u ekipi Simonea Inzagija bio je Edin Džeko, koji je golovima u 61. i 67. minutu doneo veliko slavlje u crno-plavom delu Milana.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Mesto među 16 najboljih timova na Starom kontinentu još u prošlom kolu je overio Ajaks, ali to nije uticalo na Tadića i saigrače da ostvare i peti trijumf u eliti. U Istanbulu, posle preokreta, savladan je Bešiktaš - 2:1.

Turski šampion ostao je tako jedini tim koji u ovosezonskom izdanju Lige šampiona nema nijedan bod, iako prvo poluvreme nije nagoveštavalo takav epilog. Gezal je u 22. minutu realizovao penal i ulio nadu istanbulskom velikanu da bi mogao da izbegne i peti poraz, međutim na poluvremenu je Ten Hag napravio jedan potez i potpuno okrenuo meč.

Na teren je holandski strateg poslao Sebastijana Alea, koji mu se odužio golovima u 54. i 69. minutu, ušavši tako u istoriju elitnog takmičenja, kao prvi fudbaler ikada koji je postigao devet golova u svojih prvih pet mečeva u Ligi šampiona.

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Uskoro opširnije na 24sedam.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike