Uhapšena fudbalerka PSŽ! Naručila prebijanje svoje konkurentkinje za mesto u timu

10.11.2021

13:02

0

Pakao od plana Aminate Dijalo iz PSŽ

Uhapšena fudbalerka PSŽ! Naručila prebijanje svoje konkurentkinje za mesto u timu
aminata dijalo - Copyright Profimedia

Fudbalerka Pari Sen Žermena Aminata Dijalo uhapšena je rano jutro u Parizu pod sumnjom da je organizovala fizički napad u kojem je povređena njena saigračica Kejru Hamrauji.

Policija je došla do saznanja da je nesrećna fudbalerka doživela napad od maskiranih napadača, da bi, kako se osnovano sumnja, bila povređena i da tako bude odstranjena iz tima. Sve se dogodilo 4. novembra dok su se dve fudbalerke vraćale sa večernje zabave koju im je klub organizovao.

Tada su maskirani napadači izvršili napad na njih dok je Dijalo bila za volanom, a jedna je čak uspeo da uđe u auto i tom prilikom je Hamrauji zadobila nekoliko udaraca metalnom šipkom. Nesrećna fudbalerka odmah je zbrinuta u bolnici gde je su ušivali povrede na rukama i nogama, a sada izgleda da je ceo scenario ispisala njena rivalka za mesto u timu.

Profimedia
 

 - Klub je upoznat sa jutrošnjim policijskim privođenjem Aminate Dijalo od strane kriminalističke policije Versaja u okviru postupka koji je pokrenut nakon napada prošlog četvrtka uveče na igračice našeg kluba. Pari Sen Žermen najoštrije osuđuje počinjeno nasilje. Od četvrtka uveče, 4. novembra, klub je preduzeo sve neophodne mere da bi garantovao zdravlje i bezbednost svojih fudbalerki - piše u saopštenju PSŽ.

Dijalo još nije dobila suspenziju kluba, a reakcija će zavisiti od rezultata istrage:

- Pari Sen Žermen sarađuje sa versajskom policijom u borbi za rasvetljavanje slučaja. Klub prati tok postupka i proučiće dalje korake koji će biti preduzeti.

 Ukoliko se dokaže krivica Dijalo, to će biti drugi poznati slučaj u svetu sporta da jedna vrhunska takmičarka nanosi teške povrede rivalki.

Najpoznatiji slučaj se odigrao pred Zimske OI 1994. godine  u Lilehameru kada je američka klizačica Tona Harding zajedno sa svojim suprugom organizovala napad šipkom na svoju konkurenticu Nensi Kerigan. Tom prilikom Keriganovoj nije polomljena noga kao što je isplanirano, ali su joj nanete povrede zbog kojih nije bila sposobna da se takmiči na OI.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike