Interu malo dva penala u velikom derbiju, Verona zaustavila seriju Napolija

07.11.2021

21:41

0

Gradski derbi završen 1:1, baš kao i meč na "Dijego Maradoni" u Napulju

Interu malo dva penala u velikom derbiju, Verona zaustavila seriju Napolija
ibrahimović - Copyright Tanjug/AP

Derbi Milana završen je sa pomirljivih 1:1 (1:1), uz jedan realizovani i propušteni penal Intera. "Neroazuri" koji su večeras na svom stadionu imali status gosta poveli su preko Čahanoglua u 11. minutu sa 11 metara.

Svemu je prethodio neshvatljiv potez veznog igrača Milana Franka Kesija, koji je ušao u svoj kazneni prostor pokušavši da se na neki čudan način oslobodi Turčina i Edina Džeke. U tom suludom pohodu ka svojoj mreži uspeo je da obori Čahanoglua, pa je turski reprezrentativac dobio priliku da sa bele tačke pogodi mrežu svog doskorašnjeg tima i nije je propustio.

Što se golova tiče, derbi se završio šest minuta kasnije. Autogol je postigao Stefan de Fraj, pa se od tog momenta krenulo ispočetka. Već u 27. minutu Inter je dobio drugi penal nakon što je Balo Ture srušio Matea Darmijana. Odluka klupe je bila da se promeni izvođač najstrože kazne, a golman Milana Čirpijan Tatarušanu lakše je čitao Argentinca Lautara Martineza nego njegovog turskog kolegu, pa je tako 35-godišnji Rumun izrastao u junaka derbija.

Tanjug/AP
 

 

Poslednje uzbuđenje dogodilo se u 90. minutu kada je Salemakers pogodio stativu Interovog gola

Bolonja Siniše Mihajlovića odigrala je odličan meč u Đenovi protiv Sampdorije. Ostvarena je peta pobeda u prvenstvu, a gol odluke za 2:1 postigao je Marko Arnautović u 78. minutu. Ipak najveći podvig napravila je ekipe Verone, koja je u Napulju odigrala 1:1, a poslednjih pet minuta morali su da se bore bez dvojice isključenih fudbalera.

 

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike