Benzema srušio Šahtjor i otišao u večnost, Grujić i Porto ostavili Milanu samo teoriju

03.11.2021

19:42

0

Autor: 24sedam

Madriđani napravili veliki korak ka osmini finala elitnog takmičenja, koje će verovatno ostati san za "rosonere"

Benzema srušio Šahtjor i otišao u večnost, Grujić i Porto ostavili Milanu samo teoriju
Tan2021-11-3_19150569_1 - Copyright Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Fudbaleri madridskog Reala napravili su veliki korak ka nokaut fazi Lige šampiona, koja će, po svemu sudeći, ove sezone ostati samo san za Milan. "Kraljevski klub" je na "Bernabeuu" savladao Šahtjor 2:1, dok su "rosoneri" na "San Siru" igrali samo 1:1 protiv Porta.

Večeras je na kultnom madridskom stadionu Karim Benzem otišao u večnost, postigavši 1000. pa 1001. gol za Real u Kupu/Ligi šampiona. Jubilarni pogodak "kraljeva" u elitnom takmičenju francuski reprezentativac je postigao u 24. minutu, kada je Vinisijus kaznio poigravanje gostiju u svom kaznenom prostoru, oduzevši im loptu, posle čega je asistirao za vodeći gol.

Ipak, na veliki odmor se otišllo nerešenim rezultatom. U 39. minutu lepa kombinacija gostiju. Na dubinsku loptu, Alan Patrik grudima je proigrao Fernanda koji je snažnim šutem matirao Kurtou - 1:1.

Za razliku od tog momenta, golman Madriđana je nekoliko minuta kasnije bio na visini zadatka, pošto je izvrsnom intervencijom sačuvao svoju mrežu posle šuta Fernanda iz idealne pozicije, da bi u 61. minutu fantastičnu akciju Vinisijusa i Kazemira golom krunisao Benzema.           

Milanu je protiv Porta bila neophodna pobeda kako bi ostao u trci za evropsko proleće u Ligi šampiona. Ipak, posle tri neuspeha, "rosoneri" nisu uspeli da ostvare prvi trijumf u povratničkoj sezoni u elitnom takmičenju, ostavši tako samo na teoretskim šansama da se domognu nokatu faze.

Izgledalo je da će Milan doživeti još jedan neuspeh. U 6. minutu izgubili su loptu na svojoj polovini, krenula je akcija gostiju, Marko Grujić je proigrao Luisa Diaza koji je udarcem iskosa pogodio - 0:1.

Uzvartio je Milan u 32. minutu, Oliver Žiru je ciljao gornji desni ugao, mnogi su već videli loptu u mreži, ali je usledila  još bolja odbrana golmana Portoa Dioga Koste koji je sa nekoliko sjajnih intervencija doprineo da Porto ostane neporažen.

Gosti su  mogli da uvećaju prednost na početku drugog dela, Otavio je iz peterca šutirao glavom i pogodio prečku. Pet minuta kasnije, stigla je kazna za promašaj. Udarac Žirua odbranio je Kosta, u nastavku akcije pokušao je Kalulu a lopta se od Mbembe odbila u mrežu za konačnih - 1:1.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Uskoro opširnije na 24sedam.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike