Zvezdina meč lopta: Svi su najzad spremni, Stanković sa najboljim što ima kreće ka evropskom proleću (SASTAV)

03.11.2021

18:29

0

U Danskoj je bilo 1:1, a eventualnom pobedom bi crveno-belima došli do deset bodova

Zvezdina meč lopta: Svi su najzad spremni, Stanković sa najboljim što ima kreće ka evropskom proleću (SASTAV)
20211003ivZvezdaMetalac02 - Copyright MN Press

Dejan Stanković je u poslednje vreme imao problema prilikom sastavljanja tima, kako zbog korona virusa, tako i zbog povreda. Ali, uoči veoma važne utakmice, u kojoj bi Crvena zvezda mogla da potvrdi plasman u nokaut fazu Lige Evrope, situacija je drastično bolja.


- Zadovoljavajuće. Nisu svi na maksimali, ali sam zadovoljan. Sanogo će trenirati sa nama, pa imamo još 24 sata do utakmice, pa ćemo videti. Ostali su svi okej. Neko manje, neko više, ali su svi dostupni i u konkurenciji - rekao je šef struke prvaka Srbije u najavi utakmice 4. kola, sa Midtlijandom.

Dakle, ako je Stanković imao problema u nekom prethodnom periodu, a imao ih je, sada je to prošlost.

S obzirom na važnost utakmice i ulog, očekuje se da kalkulacija nema.

- Imamo mogućnost da obezbedimo sebi proleće u Evropi i ja verujem da možemo to da uradimo, jer znam koga imam uz sebe - dodao je Stanković.
 
24sedam/Pavle Knežević
 


Na osnovu ovih reči, jasno je da će crveno-beli izaći u najjačem mogućem sastavu. Ono što Stankovića posebno može da raduje je i povratak Aleksandra Kataija i Milana Pavkova.

Ispred kapitena Milana Borjana biće defanzivna linija, Marko Gobeljić, Miloš Degenek, Aleksandar Dragović i Milan Rodić. Ispred njih je rezervisano mesto za Gelora Kangu i najverovatnije Sekua Sanoga, o kojem je i pričao Stanković.

Ipak, ukoliko Sanogo ne bude u potpunosti spreman za ovako važan meč, ne bi bilo ni iznenađenje da šansu dobije i Njegoš Petrović koga je Stanković posebno pohvalio posle pobede nad Radničkim u Kragujevcu od 3:0.

Još bliži golu Danaca biće El Fardu Ben, Mirko Ivanić i Katai, a u samom špicu Pavkov. Kada Stanković nije mogao da računa na Kataija i Pavkova, nalazio je alternative, ali sada kada na raspolaganju ima sve igrače, zašto da ne iskoristi sve što mu se pruža. Visoki napadač je bio strelac u oba meča sa Klužom, a mnogo puta je dokazao da može da bude čovek odluke.

Naravno, i povratak Zvezdinog "Magika" mnogo znači, kako zbog kreativnosti, tako i zbog činjenice da je vezao devet utakmica (u svim takmičenjima) u kojima je bio strelac.

Dakle, sastav za meč (21:00, TV Arena sport) koji bi i definitivno mogao da potvrdi evropsko proleće bi trebalo da izgleda ovako: Borjan, Gobeljić, Degenek, Dragović, Rodić, Kanga, Sanogo (Petrović), Ben, Ivanić, Katai i Pavkov.

Podsetimo, u Danskoj je bilo 1:1.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike