Atletiko nokautirao Barsu, Ter Štegen "upropastio" Katalonce u Madridu

21.11.2020

22:14 >> 22:34

0

Autor: Adam Štulić

Jorgandžije iskoristile i kaznile Veliki kiks golmana Katalonaca

Atletiko nokautirao Barsu, Ter Štegen "upropastio" Katalonce u Madridu
Copyright Profimedia

Prvi put posle deset godina fudbaleri madridskog Atletika savladali su Barselonu u Primeri, prvu pobedu protiv velikog rivala u nacionalnom šampionatu ostvario je strateg Madriđana Dijego Simeone i prvi put od 1996. godine “jorgandžije” imaju devet bodova više u odnosu na Katalonce.

Na svemu tome, crveno-beli deo Madrida može da zahvali golmanu Barselone Marku Andreu Ter Štegenu, čiji je veliki kiks u trećem minutu nadoknade vremena u prvom poluvremenu Karasko kaznio i doneo veliki trijumf Atletiku – 1:0 (1:0).

Ako pobedi Barselonu, Atletiko će napraviti nešto što nije od ere Radomira Antića

Barsa je bolje otvorila meč, Grizman je u trećem minutu imao slodinu priliku, ali je sa nekoliko metara, u padu, šutirao preko gola. Dva minuta kasnije Saul je sjajno šutirao sa dvadesetak metara na drugoj strani, ali je Ter Štegen uspeo da interveniše, posle čega se igra uglavnom odvijala oko centra terena, bez ozbiljnijih ulazaka u završnu trećinu terena.

I onda trenutak odluke. Kada je delovalo da će fudbaleri Barselone potrošiti tri miunuta nadoknade vremena, izgubili su loptu kod aut linije, u visini kaznenog prostora domaćih. Karaska je dobio loptu u prazan prostor, a onda je Ter Štegen, iz samo njemu znanih razloga, istrčao skoro do polovine terena, zakasnio da “pokupi” loptu, što je fudbaler Atletika iskoristio, gurnuo mu je kroz noge i potom je sa preko 30 metara poslao u praznu mrežu.

Šta uradi Ter Štegen… (video)

Šok za Katalonce je bez sumnje bio ogroman, ali su tokom pauze uspeli da se priberu, pa su većim delom drugog poluvremena pokušavali na sve načine da stignu do izjednačenja. Najbliži tome bili su u 57. minutu, kada je posle centaršuta sa leve strane Langle, usamljen, s pet metara šutirao glavom, ali pravo u, odlično postavljenog, Jana Oblaka.

Iako su Mesi i društvo do kraja meča konstantno pritiskali poslednju liniju rivala, nisu uspeli da dođu do boda, a ono što još više može da ih brine jeste povreda kolena Žerara Pikea, koji je u suzama napustio igru u 62. minutu meča.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike