Bukti rat oko FSS: Kovačević brani Kokezu, ali i poručuje - niko nije zalepljen za fotelju

22.11.2020

09:40 >> 16:25

0

Autor: D. B.

Oglasio se i nekadašnji golgeter

Bukti rat oko FSS: Kovačević brani Kokezu, ali i poručuje - niko nije zalepljen za fotelju
Copyright MN Press

Front, za sada verbalnog rata oko budućnosti Fudbalskog saveza Srbije, se širi. Najnoviji akter u njemu je bivši čelnik FSS, nekadašnji reprezentativac Darko Kovačević.

Nekadašnji golgeter, koji je napustio poziciju u FSS posle poraza “orlova” od Ukrajine i smene Mladena Krstajića, za koju kaže da nije bio, tvrdi da za neodlazak na EP nije krivo rukovodstvo Saveza, ali i da niko nije zalepljen za fotelju.

– Nije moje da pričam šta bi ko trebalo da radi, ali svi treba da mislimo o interesu srpskog fudbala. Niko nije zalepljen za fotelju. Da uradimo analizu, utvrdimo propuste, onaj ko je pravio greške neka preuzme odgovornost i da krenemo dalje – rekao je Kovačević za “Informer”.

Iz Kovačevićevih reči moglo bi da se shvati da među njima nije aktuelni predsednik Slaviša Kokeza.

Nikad neću govoriti protiv Fudbalskog saveza Srbije i ljudi koji tamo rade, jer verujem da rade najbolje što znaju i da imaju najbolje namere. Saglasan sam s izjavom Tomislava Karadžića da predsednik Slaviša Kokeza nije kriv za ovaj rezultatski neuspeh, jer je obezbedio sve idealne uslove reprezentaciji. Mi iz sportskog sektora snosimo odgovornost za rezultate na terenu.

Pročitajte još: Odveo je Srbiju na SP, a sada je stao na stranu Nemanje Vidića

Vratio se Kovačević i na momenat kada je bilo jasnio da je Mladen Krstajić bivši selektor, odnosno na momenat poraza od Ukrajine (5:0).

Kad sam posle tog kiksa u Ukrajini govorio da Krstajić mora da ostane, svi su se krstili i gledali me u neverici. Nisam bio za smenu, ali kad je do nje došlo, smatrao sam da je najčasnije da onda i ja odem. Stojim iza te odluke, kao i iza mišljenja da je Krstajića trebalo podržati. S Krstajićem smo počeli da podmlađujemo reprezentaciju kroz Ligu nacija, osvojili prvo mesto u grupi i tako stvorili priliku da se preko baraža plasiramo na EP – tvrdi Kovačević.

Pročitajte još: Očekuje se i stav Nemanje Matića

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike